Неће бити шећерног рата између Србије и Хрватске

Помоћник министра пољопривреде Хрватске Весна Гантнер демантовала је данас медијске написе о почетку "рата шећера” Србије и Хрватске, због забране извоза шећерне репе из Србије и пренијела да Влада Хрватске разумије разлоге зашто се српска влада одлучила на такав корак. Хрватска влада није склона таквом развоју ситуације, јер двије земље треба да негују добросусједске односе, […]

субота, октобар 13, 2012 / 08:22

Помоћник министра пољопривреде Хрватске Весна Гантнер демантовала је данас медијске написе о почетку "рата шећера” Србије и Хрватске, због забране извоза шећерне репе из Србије и пренијела да Влада Хрватске разумије разлоге зашто се српска влада одлучила на такав корак.

Хрватска влада није склона таквом развоју ситуације, јер двије земље треба да негују добросусједске односе, истакла је Гантнерова у изјави за Танјуг.

„Разумијемо каква је ситуација, јер је ситуација слична и код нас”, рекла је помоћница хрватског министра пољопривреде, поводом Уредбе Владе Србије да забрани извоз соје, сунцокрета и шећерне репе овогодишњег рода.

Уредба Владе Србије о забрани извоза највише је погодила двије шећеране у Хрватској које имају уговорене и добрим дијелом већ уплаћене засијане површине под шећерном репом у Србији, објаснила је саговорница Танјуга.Оставите одговор