Не разумијеш ти то, друже

"Свима су ставили амове, себи саградили храмове", ори се из звучника возила Народне демократске странке, док oно језди улицама Бање Луке. Пише: Жељко Свитлица Таман кад пјесма дође до рефрена услиједи порука гласачима, па мало пјесме, а онда опет порука и никако да се потрефи онај дио: „нека на својој кожи осете, шта значи беда, […]

среда, октобар 3, 2012 / 10:30

"Свима су ставили амове, себи саградили храмове", ори се из звучника возила Народне демократске странке, док oно језди улицама Бање Луке.

Пише: Жељко Свитлица

Таман кад пјесма дође до рефрена услиједи порука гласачима, па мало пјесме, а онда опет порука и никако да се потрефи онај дио: „нека на својој кожи осете, шта значи беда, страх и бол”.

Пријатељ ми говори како им је одабир пјесме скроз глуп и да нема везе са изборима и партијом. Објашњавам му да није у праву јер НДС сигурно циља поруку: „Знамо да краду (амови и храмови), али још неће у затвор (шта значи биједа, страх и бол), јер анђео (правосуђе) не ради свој посао”.

„У реду”, каже он, „Али, зар је та странка у опозицији”?

На другом крају града улицама кружи камионче Демократског народног савеза, које пролазницима поручује гдје и када се ће се одржати предизборни скуп на који долазе Недељко Чубриловић и остали. На текст се наставља музика: „Неда, није више тако охола…Неда, много лакше сада каже да”.

„Каква глупост”! Не може да се суздржи пријатељ.

„Опет гријешиш”, кажем ја.

Група Парни ваљак или Аки Рахимовски, био би у овом случају ДНС, зашто не и сам Марко Павић. Неда из пјесме, Неда која је некада била охола, а сада више и није – то је Милорад Додик. Могла би се наћи нека веза ваљка са ресором у којем је Чубриловић министар. Веома пажљиво одабрана пјесма оставља поруку како ДНС више није странка за крпљење коалиције него је сад Неда (СНСД), „много лакша”. За сарадњу.

Истовремено, на друштвеној мрежи Фејсбук велику популарност постиже снимак из емисије Телеринг на ОБН-у, на којем министар науке и технологије Републике Српске, Јасмин Комић, свира и пјева пјесму „Soldier od fortune” британских рок великана "Deep Purple". Пријатељ шаље видео уз коментар: „Ево, коначно нешто нормално”.

„Е моја будало”, oдговарам, „па ти уопште не разумијеш дубљи смисао пјесме o војнику среће. Зар не видиш да им се свима многоструко посрећило, па само скакућу са фотеље на фотељу, пјевајући”. Баш на тој фотељи испред Мате Ђаковића неки сједе и по два пута годишње.

Да не говорим о томе како је стих „I HAVE OFTEN TOLD YOU STORIES”, заједничка порука свих предизборних обећања.

Како су само наивни ови људи што не прате политику.0 КОМЕНТАРА

 1. За оне који не прате гласње да изврше увид у резултате 4 дана пред изборе.

  АНКЕТА ФРОНТАЛА РС

  Највише општина и градова на локалним изборима освојиће:
  СДС
  26.5%

  СНСД
  20.4%

  СРС – др Војислав Шешељ
  19.1%

  СНС РС
  13.0%

  ПДП
  4.5%

  ДНС
  3.6%

  ДП
  3.0%

  Независне листе
  3.0%

  НДС
  2.6%

  СЗДС
  1.7%

  СП РС
  1.1%

  НСП
  0.8%

  СРС РС
  0.7%

Оставите одговор