НАТО разара Триполи

НАТО снаге извеле су данас више напада на централни дио Триполија, вршећи додатни притисак на либијског вођу Моамера Гадафија да се повуче након 41 годину на власти. Снажна експлозија потресла је Триполи јутрос око 8.00 часова, али није јасно да ли је узрок бомба или ракета, као ни тачна мета, јавила је агенција Ројтерс, додајући […]

субота, мај 28, 2011 / 17:44

НАТО снаге извеле су данас више напада на централни дио Триполија, вршећи додатни притисак на либијског вођу Моамера Гадафија да се повуче након 41 годину на власти.

Снажна експлозија потресла је Триполи јутрос око 8.00 часова, али није јасно да ли је узрок бомба или ракета, као ни тачна мета, јавила је агенција Ројтерс, додајући да Алијанса веома ријетко напада дању.

Агенција Франс прес јавила је да се густ облак дима могао видјети на небу изнад Триполија послије снажне експлозије у Баб ал Азизији, дијелу града гдје је смјештена Гадафијева резиденција.

НАТО је бомбардовао неколико циљева и током ноћи, јавиле су либијска државна телевизија и арапски канал Ал арабија.

Либијска телевизија је пренијела да је у нападу НАТО-а на Мизду на југу, било људских жртва и да је причињена материјална штета.

Русија се јуче придружила западним лидерима који захтијевају од Гадафија да оде с власти, понудивши услуге свог посредовања, што је промјена политике Москве, која је претходно критиковала бомбардовање Либије.

"Постоје индикације да све више јача покрет против Гадафија. Тачно је да повећавамо војни, економски и политички притисак", рекао је британски премијер Дејвид Камерон на самиту Г8 у Француској.

Руски предсједник Дмитри Медведев рекао је на истом скупу да Гадафи, који је на власт дошао пучем 1969. године, више нема право да води Либију.Оставите одговор