Наташа Јанић суспендована на двије године

Међународни кајакашки савез није одобрио Наташи Јанић да се у 2013. години такмичи под заставом Србије и одредио јој је двогодишњу суспензију, пошто Мађарима није плаћено обештећење од 150.000 евра, преноси портал "Војводина данас" позивајући се на мађарске медије. Јанићева ће пропустити и Шампионат свијета у Москви 2014. године, с обзиром на то да је […]

среда, јануар 9, 2013 / 18:34

Међународни кајакашки савез није одобрио Наташи Јанић да се у 2013. години такмичи под заставом Србије и одредио јој је двогодишњу суспензију, пошто Мађарима није плаћено обештећење од 150.000 евра, преноси портал "Војводина данас" позивајући се на мађарске медије.

Јанићева ће пропустити и Шампионат свијета у Москви 2014. године, с обзиром на то да је 11. августа 2012. године на Олимпијским играма у Лондону последњи пут веслала за Мађарску, а такмичење у главном граду Русије завршава се 10. августа.

Тридесетогодишња кајакашица рођена је у Бачкој Паланци, а последњи пут под заставом Југославије такмичила се на Олимпијским играма у Сиднеју 2000. године, када је освојила четврто мјесто.

Пошто није добила ни минималну подршку државе, одлучила је да каријеру настави у Мађарској, гдје је током 12 година освојила шест медаља на Олимпијским играма (три златне, две сребрне и једну бронзану) и 22 медаље на Свјетским првенствима, од чега 18 златних.

После Игара у Лондону одлучила је да напусти Мађарску и поново весла за Србију.

ПовезаноОставите одговор