Најмоћнији одлучили – довољно смо се играли кризе

Припадници Билдерберг клуба расправљали су на скупу у атинском хотелу "Нафсика астир палас", који је завршен у петак, о тренутној економској кризи. Новинарима је приступ као и обично био забрањен, а скуп је био обезбијеђен са копна, мора и из ваздуха. Овом клубу се приписују заслуге за оснивање ЕУ, за НАТО бомбардовање Србије, али и […]

недеља, мај 17, 2009 / 13:07

Припадници Билдерберг клуба расправљали су на скупу у атинском хотелу "Нафсика астир палас", који је завршен у петак, о тренутној економској кризи. Новинарима је приступ као и обично био забрањен, а скуп је био обезбијеђен са копна, мора и из ваздуха.

Овом клубу се приписују заслуге за оснивање ЕУ, за НАТО бомбардовање Србије, али и за избор америчког предсједника Барака Обаме на прошлогодишњим изборима.

Према наводима атинског дневника „Катимерини", на скупу је учествовало око 130 утицајних личности из свијета, међу којима су политичари, припадници краљевских породица, моћници из војноиндустријског и банкарског сектора, прве личности нафтних компанија, односно они који за које се незванично каже да су кројачи судбине цијелог света.

Билдерберг клуб има тврдо језгро које тренутно чине Дејвид Рокфелер и Хенри Кисинџер, а остатак чланова се бира и позива по тренутној актуелности, односно по томе колико је перспективно „улагати" у њих. Ниједан састанак, од 1954, када је клуб основан, није протекао без познатог америчког политичара и дипломате Кисинџера.

Да ова група стварно има невјероватан утицај свуда у свету, говори и то да је на прошлогодишњем скупу једна од тема била и Србија. Наиме, на скупу је одлучено да се Србија награди уласком у Европску унију уколико се одрекне Косова. Осим тога, на скупу прошле године разматрало се и шта све треба да се уради како би Запад удаљио Русију и Србију.

Годишњи скуп овог клуба на једном месту окупља трећину топ-политичара и двије трећине финансијско-пословних магната. Њихов посао ове године је био да током три дана вијећају шта им је чинити са свјетском економијом, без бојазни да ће њихови ставови доспјети у јавност. На оваквим састанцима и скуповима чак ни обезбјеђењу није дозвољен приступ, а ништа се са састанка не снима и не бележи.

– Међу званицама овогодишњег скупа нашли су се и амерички секретар за финансије Тимоти Гајтнер, предсједник Светске банке Роберт Зелик, амерички изасланик Ричард Холбрук, краљице Шпаније и Холандије Софија и Беатрис, предсједник Европске централне банке Жан-Клод Трише, председник Европске комисије Жозе Мануел Барозо и шеф шведске дипломатије Карл Билт – истиче се у грчким медијима.

Ова тајна организација, коју многи због скупова далеко од очију јавности поистовећују са слободним зидарима, „кривац" је и за постављање Барака Обаме на чело САД. Наиме, баш Обама је јуна прошле године учествовао на састанку Билдерберг клуба. Наиме, бројни теоретичари и аналитичари сматрају да је на овом скупу одлучено да ће први човек САД постати Обама.

За неколико дана или мјесеци видјећемо шта је одлучено на скупу који је у петак завршен у предграђу Атине. Према наводима грчких медија, скуп је посјетио и амерички потпредсједник Џозеф Бајден, који сутра почиње балканску турнеју током које ће посјетити Сарајево, Београд и Приштину.

Према наводима са блогова на интернету, сусрет с „билдерберговцима" му је, наводно, помогао да обликује коначне ставове за разговоре на овим станицама.

А како је тема скупа била и економска криза, а цијеле протекле недеље је на сва звона објављивано да је она дотакла дно и да полако пролази, претпоставља се да ће незапосленост и мањак новца у наредном периоду бити све мањи проблем.

Сматра се да је коначни циљ ове групе да креирају светску владу сачињену од утицајних људи, а све са циљем да контролишу све значајне ресурсе на планети. Осим тога, циљ им је да не постоје нације, већ региони, једна религија, један устав, једна црква, једна монета и једна држава, којима ће овај клуб владати.

Дугорочан циљ је стварање четири велике свјетске уније, и то европске, америчке, азијске и афричке. Крајем маја прошле године у Сао Паолу основана је Унија нација Јужне Америке (УНАСУР), заједница 12 народа јужне хемисфере америчког континента, по угледу на ЕУОставите одговор