Најављена премијера представе На дну каце

Данас је на малој сцени Народног позоришта РС одржана прес конференција поводом премијере представе "На дну каце". Представа „На дну каце“ која ће бити изведена 15.маја у 20 часова на великој сцени је четврта премијера у јубиларној 81.сезони Народног позоришта РС. Представу, по тексту радног наслова „На дну каце“, режирао је кућни режисер позоришта, Никола […]

четвртак, мај 12, 2011 / 18:51

Данас је на малој сцени Народног позоришта РС одржана прес конференција поводом премијере представе "На дну каце".

Представа „На дну каце“ која ће бити изведена 15.маја у 20 часова на великој сцени је четврта премијера у јубиларној 81.сезони Народног позоришта РС.

Представу, по тексту радног наслова „На дну каце“, режирао је кућни режисер позоришта, Никола Коља Пејаковић коме је асистент на овом комаду био млади бањолучки режисер Немања Савановић. Текст је потписан псеудонимом Павле Теодоровић.
Сценограф представе је Драгана Пурковић-Мацан, костимограф Ивана Јовановић, лектор Милорад Телебак, а музику су радили Петар Билбија и Никола Пејаковић.

Глумачки ансамбл ове представе чине глумци НПРС-а Жељко Стјепановић, Горан Јокић, Борис Шавија, Сњежана Штикић, Наташа Иванчевић и Љубиша Савановић, те студенти треће године глуме Академије умјетности Бања Лука Бојан Колопић и Стеван Шербеџија.

По ријечима Николе Пејаковића ова представа је хомофобична, безобразна и политички некоректна.

Народно позориште РС се са овом представом придружује овогодишњој манифестацији Ноћ Музеја која ће бити одражана у суботу 15. маја.

На овој конференцији је представљен и нови директор Народног позоришта Ненад Новаковић који је истакао да је екипа са којом ради сачињена од људи који знају шта хоће. Такође, Новаковић је рекао да планира постављање инфо пулта како би се грађани могли информисати о културним дешавањима у граду на Врбасу.

Љубиша Савановић, умјетнички директор НПРС најавио је и ТЕАТАР ФЕСТ који почиње наредног мјесеца.
Такође најављено је да су за предстојећу сезону палниране четири премијере, од којих ће три бити изведене на великој сцени, а једна на малој сцени.

Приредила: Ања КавићОставите одговор