Надал чека Нолета или Федерера

Рафаел Надал играће у финалу Ролан Гароса, јер је у полуфиналу побједио Ендија Мареја – 6:4, 7:5, 6:4. Частио је тако себе на 25. рођендан, домогао се шестог финала Ролан Гароса… Претходних пет је добио. Од 2005. није га било на завршној представи само 2009. За трофеј ће се борити са бољим из другог полуфинала […]

петак, јун 3, 2011 / 18:11

Рафаел Надал играће у финалу Ролан Гароса, јер је у полуфиналу побједио Ендија Мареја – 6:4, 7:5, 6:4.

Частио је тако себе на 25. рођендан, домогао се шестог финала Ролан Гароса… Претходних пет је добио. Од 2005. није га било на завршној представи само 2009. За трофеј ће се борити са бољим из другог полуфинала у коме се састају Новак Ђоковић и Роџер Федерер.

Шпанцу је требало три сата и 17 минута да 11. пут у њиховом 15 дуелу "положи на плећа" Ендија Мареја.

Статистички гледано, разлика није била велика, осим што је Британац имао проблема са другим сервисом, али је Надал био најбољи у најважнији моментима. Искористио је шест од 13 брејк лопти, а Шкот само три од 18!

Надал је почео силовито и уз два брејка дошао до 5:1. Тада се пробудио Мареј, "везао" три гема, смањио на 4:5, али више од тога није успео иако је имао шансу.

Шпанац је пропустио две сет лопте на свој сервис (40:15), затим и Британац две брејк лопте… После 62 минута први рекет света је трећу сет лопту претворио у 6:4.

У другом сету виђена је серија брејкова, а отворио је и затворио – Надал. Од 3:2 за Шпанца до 4:4 разменили су по два брејка. Наредни је поново направио први рекет света за 6:5, а онда после 73 минута привео крају и други сет.

И није се зауставио, серију је продужио на пет освојених гемова, па је трећи сет почео са 2:0.

Последње трзаје Мареј је имао у шестом и осмом гему, али ни још по две брејк лопте му нису биле довољне да се врати у сет, а камоли у меч.

За Ендија Мареја ће освајање грен слем титуле и даље остати сан, баш као и победа над Надалом на шљаци.Оставите одговор