На ФЕСТУ 75 премијерних филмова

Београдска публика ће на предстојећем 40. јубиларном ФЕСТУ моћи да погледа 75 премијерних филмова у званичном програму и око 30 у пратећем, најавио је директор Дирекције тог филмског фестивала Милош Параментић. "Тачно на пет месеци пре почетка, јубиларни 40. ФЕСТ је такорећи спреман. Вишемесечне припреме почете у априлу дале су резултате", рекао је Параментић на […]

недеља, септембар 25, 2011 / 08:10

Београдска публика ће на предстојећем 40. јубиларном ФЕСТУ моћи да погледа 75 премијерних филмова у званичном програму и око 30 у пратећем, најавио је директор Дирекције тог филмског фестивала Милош Параментић.

"Тачно на пет месеци пре почетка, јубиларни 40. ФЕСТ је такорећи спреман. Вишемесечне припреме почете у априлу дале су резултате", рекао је Параментић на конференцији за новинаре на Златибору.

Селектор ФЕСТ Иван Карл рекао је новинарима да ће на фестивалу бити заступљене све програмске цјелине као и до сада: Панорама свјетског филма, Холивуд, Европа ван Европе, Европа у Европи и изабрани документарац.

На београдском ФЕСТУ биће приказани најатрактивнији филмови са фестивала у Берлину, Кану, Карловим Варима, Венецији и Торонту, као и два домаћа филма: "Топ је био врео" Слободана Скерлића и "Доктор Реј и дјаволи" Динка Туцаковића.

Београдска публика ће моћи да види филм "Дрво живота" који је добио Златну палму на протеклом Канском фестивалу у коме глуме Бред Пит и Шон Пен.

Биће приказан и филм "Дабар" са Мел Гибсоном у главној улози, као и филм Педра Алмодовара "Кожа у којој живим" у коме глуми Антонио Бандерас.

Фест ће бити одржан од 24. фебруара до 4. марта, а очекује се да ће гости бити глумци чији је филм приказан на првом ФЕСТУ.Оставите одговор