Мур похвалио Српску у очувању фискалне стабилности

Министар финансија Републике Српске (РС) Зоран Тегелтија разговарао је данас са првим замјеником високог представника амбасадором Родериком Муром о рјешењу проблема у функционисању Управе за индиректно опорезивање БиХ (УИО), питању расподјеле индиректних прихода и дуга Федерације БиХ према Српској, саопштено је из Министарства. Амбасадор Мур је истакао важност рјешења проблема у функционисању УИО и похвалио […]

петак, јун 10, 2011 / 13:19

Министар финансија Републике Српске (РС) Зоран Тегелтија разговарао је данас са првим замјеником високог представника амбасадором Родериком Муром о рјешењу проблема у функционисању Управе за индиректно опорезивање БиХ (УИО), питању расподјеле индиректних прихода и дуга Федерације БиХ према Српској, саопштено је из Министарства.

Амбасадор Мур је истакао важност рјешења проблема у функционисању УИО и похвалио посвећеност Републике Српске очувању и јачању фискалне стабилности.

Тегелтија и Мур разговарали су и о нереално високим захтјевима заједничких институција БиХ за додатним захватањем са јединственог рачуна УИО, које није примјерено садашњој економској и фискалној ситуацији.

Разговарало се и о економским и фискалним кретањима у Српској у претходном периоду, основним изазовима у наредном периоду, као и циљевима и мјерама које планира предузети Српска.Оставите одговор