Мун: референдум је несретан корак у погрешном правцу

Амбасадор САД у БиХ Патрик Мун синоћ је у Требињу поновио да је расписивање референдума у РС "један несретан корак у погрешном правцу". "Ако Влада РС има неких проблема сматрамо да је дијалог најбољи начин за њихово рјешавање, а не конфронтација", рекао је новинарима Мун. Он сматра да ово питање није најважније за људе у […]

петак, април 29, 2011 / 07:00

Амбасадор САД у БиХ Патрик Мун синоћ је у Требињу поновио да је расписивање референдума у РС "један несретан корак у погрешном правцу".

"Ако Влада РС има неких проблема сматрамо да је дијалог најбољи начин за њихово рјешавање, а не конфронтација", рекао је новинарима Мун.

Он сматра да ово питање није најважније за људе у РС, напомињући да је питање економије пуно важније.

"Надам се се да ће се власти у РС у што скорије вријеме окренути овом питању и посветити му више пажње", нагласио је Мун.

Он је најавио да ће сљедеће седмице боравити у Бањој Луци и изразио наду да ће имати прилику да о овим питањима разговара са предсједником РС Милорадом Додиком и другим представницима власти.

Народна скупштина РС, на приједлог скупштинске Комисије за избор и именовање, прихватила је да Александар Радета буде изабран за предсједника Комисије за спровођење референдума о наметнутим законима високог представника у БиХ, посебно о Суду и Тужилаштву БиХ.Оставите одговор