Мултиетничност на испиту: Хоће ли бити казни од стране Планинарског савеза Ефбиха?

На фотографијама се виде примјери недоличног понашања од стране лица Маид Паљевић, Анис Џанић и Амар Алагић, а који се представљају као планинарски водичи Планинарског савеза ФБиХ.

среда, октобар 21, 2020 / 12:26

Ове фотографије прослиједио сам Планинарском савезу ФБиХ, које ће их даље прослиједити Суду части и Комисији за водиче ПС ФБиХ, као и планинарским друштвима "Зеленгора" Фоча, "Вучија стопа" Фоча, "Зимомор" Калиновик, "Волујак" Гацко и "Вучији зуб" Требиње, како би и они могли послати притужбе на понашање горе наведених лица Планинарском савезу ФБиХ, каже секретар планинарског друштва "Јаворина" Пале, Симо Терзић.

Фронтал.РС, такорећи рутински, наглашава како се било каква прослава православних празника, рецимо у Сребреници, у ефбиховским медијима крсти као "дивљање четника уз четничка обиљежја и пјесме", док понашање успоредиво само са ломљењем крста на цркви током Мартовског погрома Срба на Косову и Метохији 2004. године, не само да очекивано не наилазе на осуду у Ефбиху, већ ни у Српској!

Редовно скрнављење табли са натписом Добродошли у Републику Српску, спомен плоче са "српским злочинцима" или чак "српским фашистима" већ деценијама стоје у градовима Ефбиха, али и понегдје у Српској као што је случај са Козарцем, без душебрижништва колаборациониста које ми називамо Невладинићи, као и од амбасада земаља НАТО, који су им спонзори.

Није у питању никакво претјеривање, већ окаснила реакција на сасвим непримјерено и агресивно понашање, које је посљедица образовног система у којима се помоћу лажних, тобоже историјских података, код омладине у Ефбиху развија мржња према српском народу.

На ово прво треба да реагује, без икакве задршке и оклијевања, прије свега српска страна, односно српски представници у тзв. "заједничким органима"; јер је само један корак од повика "Није вам ово Србија", до убиства старог свата на Башчаршији и почетка ратног сукоба.

Мислите о томе, освајали врхове наших планина, или не.Оставите одговор