Мубаракова жена у притвору због нелегалног богаћења

Супруга свргнутог египатског предсједника Хоснија Мубарака Сузан Табет приведена је данас због оптужби за злоупотебу власти и незаконито богаћење и биће задржана у притвору најмање 15 дана, извијестили су египатски медији. У току су припреме за пребацивање Табетове из болнице у Шарм ел-Шеику, гдје борави заједно са Мубараком, у женски затвор Канатер у Каиру, јавила […]

петак, мај 13, 2011 / 20:37

Супруга свргнутог египатског предсједника Хоснија Мубарака Сузан Табет приведена је данас због оптужби за злоупотебу власти и незаконито богаћење и биће задржана у притвору најмање 15 дана, извијестили су египатски медији.

У току су припреме за пребацивање Табетове из болнице у Шарм ел-Шеику, гдје борави заједно са Мубараком, у женски затвор Канатер у Каиру, јавила је агенција МЕНА.

На каирском тргу Тахрир, окупљени грађани су одушевљено реаговали на вијест о њеном хапшењу, пренијела је агенција Франс прес.

Власти су, такође, после трочасовног испитивања бившег предсједничког пара, наредиле да притвор Мубараку буде продужен за још 15 дана.

Мубарак и његова супруга су данас први пут испитивани у вези с наводима о незаконитом стицању богатства, укључујући вилу вриједну шест милиона долара у Шарм ел-Шеику, луксузну вилу у Каиру и 3,3 милиона долара на банковном рачуну.

Сумња се, такође, да је Мубарак лично контролисао банковни рачун Александријске библиотеке, на којем је било 145 милиона долара.

Швајцарска је почетком маја саопштила да је замрзнула 463 милиона долара за које се вјерује да припадају Мубараку и његовим сарадницима.Оставите одговор