Мотел Нана награђен на фестивалу у Великој Британији

Филм "Мотел Нана" редитеља Предрага Велиновића, освојио је награду за најбољи дугометражни играни филм на фестивалу у Стортфорду, у Великој Британији, саопштила је данас продуцентска кућа "Сириус продакшн". Након девет награда на домаћим фестивалима, ово је прво међународно признање за Велиновићево остварење. Током ове године филм је приказан на фестивалима у Кејптауну и Паризу, уврштен […]

уторак, мај 31, 2011 / 13:06

Филм "Мотел Нана" редитеља Предрага Велиновића, освојио је награду за најбољи дугометражни играни филм на фестивалу у Стортфорду, у Великој Британији, саопштила је данас продуцентска кућа "Сириус продакшн".

Након девет награда на домаћим фестивалима, ово је прво међународно признање за Велиновићево остварење.

Током ове године филм је приказан на фестивалима у Кејптауну и Паризу, уврштен је у селекцију фестивала у Шангају, као и у такмичарску селекцију фестивала у Валенсији, где ће бити приказан 20. јуна.

Главни јунак филма је наставник историје Иван, који након што ошамари ученика, бива суспендован и премештен у разрушено планинско село у Републици Српској.

Филм је рађен по сценарију Ранка Божића, а у глумачкој екипи су Драган Мићановић, Зијах Соколовић, Николина Дјорђевић, Младен Нелевић, Никола Пејаковић, Драгана Ненадић, Милош Пјевач, Оливера Викторовић.Оставите одговор