Мостар: Повријеђена неколицина полицајаца и навијача

Неколико полицајаца и навијача повријеђено је у синоћњим сукобима у Мостару који су се десили након што је прекинута фудбалска утакмица "Зрињски" – "Вележ". Полиција Херцеговачко-неретванског кантона ставила је под контролу нереде који су се са стадиона "Под Бијелим Бријегом" пренијели на градске улице, јавио је дописник Срне. Стање у граду нешто прије 20.00 часова […]

четвртак, септембар 29, 2011 / 07:39

Неколико полицајаца и навијача повријеђено је у синоћњим сукобима у Мостару који су се десили након што је прекинута фудбалска утакмица "Зрињски" – "Вележ".

Полиција Херцеговачко-неретванског кантона ставила је под контролу нереде који су се са стадиона "Под Бијелим Бријегом" пренијели на градске улице, јавио је дописник Срне.

Стање у граду нешто прије 20.00 часова било је мирно, али присуство полиције на улицама и даље је било појачано.

У току вечери није било могуће добити тачне податке о броју повријеђених полицајаца и навијача.

Нереди су се на улице преслили са стадиона након што је пред сами крај прекинута утакмица између градских ривала "Зрињског" и "Вележа", јер су навијачи упали на терен.

Навијачи Зрињског – "Ултраси" – прескочили заштитну ограду и упали на терен када је "Вележ" повео са 1:0 поготком у судијској надокнади сусрета осмине финала фудбалског Купа БиХ.

Током нереда, осим кантоналне полиције, на улицама Мостара били су и распоређени припадници специјалне полиције, као и полицајци из других кантона.

Полиција се за ову утакмицу припремала претходних дана, јер су градски дербији у Мостару увијек оцијењени као скупови високог ризика.Оставите одговор