Монтгомери : Америка и ЕУ се не усуђују да смијене Додика

Бивши амбасадор САД у Србији Вилијам Монтгомери тврди да Америка и највећи дио ЕУ желе да смијене предсједника Републике Српске Милорада Додика, али да се неће усудити да то заиста и учине, јер се плаше несагледивих политичких посљедица. "Неспорно је да САД и већи део ЕУ желе да смијене Додика, али се веома плаше посљедица […]

четвртак, мај 5, 2011 / 08:37

Бивши амбасадор САД у Србији Вилијам Монтгомери тврди да Америка и највећи дио ЕУ желе да смијене предсједника Републике Српске Милорада Додика, али да се неће усудити да то заиста и учине, јер се плаше несагледивих политичких посљедица.

"Неспорно је да САД и већи део ЕУ желе да смијене Додика, али се веома плаше посљедица које би то могло изазвати. При том, ни САД ни земље ЕУ још не разумију да се 99 одсто Срба у БиХ слаже са Додиком о референдуму и многим другим питањима", рекоа је Монтгомери за "Прес".

Он је оцијенио да је БиХ, отварањем приче о референдуму и очекиваним потезима међународне заједнице, увучена у најтежу политичку кризу од Дејтона.

Монтгомери сматра да ће ОХР поништити одлуку власти РС о расписивању референдума о Суду и Тужилаштву БиХ, али ће се уздржати од потеза који би водили ескалацији кризе.0 КОМЕНТАРА

 1. buddha, 05.05.2011. 09:47:04 [
  rammstein, 05.05.2011. 09:53:40

  У праву је овај Монтгомери, само вама двојици ифрустрраност коју имате као вјечити лузери, не да да мало прогледате.
  Ако сте против Милорада Додика,легитимног изабраног предсједника Републике Српске а по вашим коментарима то је очигледно је само још један доказ ваше болести коју остављате на овом порталу.
  Писати овако;
  „““И ово је „““псина“““, па Вилијеме само луд човјек може да убије краву музару..
  Сачувај нас Боже Српских Јуда…

 2. их кубадорс, не ложи се, изјављиво је некад и галбрајт много похвалније о Мартићу и Бабићу па им продао РСК, тако да и ово ласкање и дизање даму додику од стране ове америчке стрине ништа добро не доноси нама обичним смртницима.
  њихова играчка додик, кога су они силом постављали на власт у РС има перспективу исто ко и осама бин ладен, паметном доста.

 3. Лексо Саичић, 05.05.2011. 10:49:59

  Па ето Додик је изабран нелегитимно.
  Јеси паметан „соколе“ као ћускија.

  buddha, 05.05.2011. 10:52:14
  Шукно си сам себи исфрустрирани човјече, олади мало просипаш се ко стајњак у прољеће.

  rammstein, 05.05.2011. 12:18:35 [38
  У свему је код тебе присутна теорија завјере, Галбрајт никада није ништа говорио о Мартићу и Бабићи у суперлативу.

  „““њихова играчка додик, кога су они силом постављали на власт у РС има перспективу исто ко и осама бин ладен, паметном доста.“““

  Ти си ископлексиран и забрињавајуће исфрустриран да ниси овде био на овим просторима чини ми се од 2006-2008-2010, то су године избора, ради подсећања ко је СНСД на челу са Милорадом Додиком довео на власт погледај следећа;
  http://izbori.ba/default.asp

  Некад су у Европи и у САД о Републици Српској говорило искључиво у негативном контексту, и реметилачком фактору, зашто данас неке попут наведених типова „забрињавају“ ставоави светских дипломата.

  Мислим да се намећете МЗ да уколико би дошло до смјена у Републици Српској једва дочекали да се дочепате функција, „глуваћи“ друга су времена данас.

 4. Није уопште битно како је изабран Додик, Чавић, Јелић, Шаровић..

  Битно је да је Поплашен нелегитимо смијењен. Ова твоја секта се залаже за укидање наметнутих одлука в.п. Значи хоћете да вратите Поплашену мандат.

  Стара ти је ћускија.

  B-)

 5. Лексо Саичић, 05.05.2011. 10:49:59 [3887]
  „““Последњи легитимно изабрани предсједник РС је Никола Поплашен.“““

  Па онда овако;

  „““Битно је да је Поплашен нелегитимо смијењен.“““

  Није довољно сјести за рачунар и просипати се, битно је не лупати глупости „соколе“

  Па види сад ово;

  „““Није уопште битно како је изабран Додик, Чавић, Јелић, Шаровић..“““

  А ово је врх;

  „“““Значи хоћете да вратите Поплашену мандат. „““

  Ето том „војвођанину“ нећемо вратити мандат јер га је добио још крајем прошлог вијека.
  Застарио случај, немам ништа против Николе Поплашена само не бих се снашао на данашњој политичкој сцени..

Оставите одговор