Монтевидео одушевио публику у Пули

Филм "Монтевидео, Бог те видео" редитеља Драгана Бјелогрлића приказан је у оквиру главног такмичарског програма на 58. Филмском фестивалу у Пули, што је изазвало велико интересовање тамошње публике, саопштила је данас продукцијска кућа "Интермедиа Нетворк". Фестивалска сала "Каштел", где је Бјелогрлићев филм приказан 15. јула, била је пуна до посљедњег места. Пулска публика је уз […]

уторак, јул 19, 2011 / 08:16

Филм "Монтевидео, Бог те видео" редитеља Драгана Бјелогрлића приказан је у оквиру главног такмичарског програма на 58. Филмском фестивалу у Пули, што је изазвало велико интересовање тамошње публике, саопштила је данас продукцијска кућа "Интермедиа Нетворк".

Фестивалска сала "Каштел", где је Бјелогрлићев филм приказан 15. јула, била је пуна до посљедњег места.

Пулска публика је уз овације поздравила екипу остварења "Монтевидео, Бог те видео", у којој су били Бјелогрлић, директор фотографије Горан Воларевић и глумци Милош Биковић, Нина Јанковић, Данина Јефтић, Виктор Савић, Александар Радојичић и Андрија Кузмановић.

"Монтевидео, Бог те видео" је заједно са "Шишањем" Стевана Филиповића, у конкуренцији са још 21 филмом за једну од главних награда – најбољи филм, најбоља режија, најбољи глумац/глумица, као и за специјалне награде – награду критике и награду публике.

Српска кинематографија заступљена је и другим фестивалским програмима.

Ријеч је о филмовима "Непријатељ" Дејана Зечевића, "Бели лавови" Лазара Ристовског и "Како су ме украли Немци" Мише Радивојевића, "Синема комунисто" Миле Турајлић, а програм "Филмови у настанку" представиће "Параду" Срђана Драгојевића и "Кругове" Срдана Голубовића.Оставите одговор