Монтенегрини и усташтво: Уклоњена спомен-плоча Пуниши Рачићу

Ако је ико бар покушавао да сакрије проусташку политику власти Мила Ђукановића, сада за то више нема никаквог оправдања.

уторак, јул 18, 2017 / 15:18

Пуниша Рачић можда није неки најсвјетлији лик српског народа, али у сразу са тим коме се све по НАТО државицама као што су Црна Гора и Хрватска дижу споменици, овај индивидуални терориста по калупу Гаврила Принципа је био још и далековид.

Ако ништа, заслужио је споменик јер је мислио да хрватски политички програм, који је касније своју круну добио 1941. и 1991. године, нема намјеру демократски преговарати, већ ће бити насилан и убилачки према Србима.

Мило Ђукановић је на сикирацију хрватских удружења и државе, одмах пожурио да им удовољи уклањањем плоче, али мјештани који су је поставили, одлучили су да му одузму то задовољство.

Након што су мјештани спријечили механизацију да сруши споменик подигнут Пуниши Рачићу у Слатини код Андријевице, сами су уклонили спомен-плочу.

Иако су надлежни, након што су машине заустављене, затражили асистенцију полиције, она је одложена јер су полицијске екипе из Андријевице распроређене у Подгорици због утакмице Будућност-Партизан, а и на другим задацима.

Након тога су мјештани пристали да сами уклоне плочу посвећену Рачићу, док ће обелиск без обиљежја остати на приватном имању у селу Слатина.

Подсјетимо, Пуниша Рачић је 1928. на увреде у народној скупштини Југославије одговорио тако што је хицима из пиштоља убио народне посланике Павла Радића и Ђура Басаричека, а ранио Стјепана Радића, Ивана Гранђу и Ивана Пернара. Дакако, не овога што твита из данашњег Сабора…

Одслужио је 14 година затворске казне.Оставите одговор