Мобилизација!?

Лијепо је чути да ће се 24.октобра у Палама састати Први посланички сазив из 1991. Надам се да ће са овог свечаног скупа пар овала прасетине отићи и у хашки казамат. Мада, било би баш пригодно кад би на том скупу био служен војнички пасуљ. Пише: Душко Вукотић, предсједник Ветерана Републике Српске (ВРС) За стварање […]

четвртак, октобар 17, 2013 / 13:15

Лијепо је чути да ће се 24.октобра у Палама састати Први посланички сазив из 1991. Надам се да ће са овог свечаног скупа пар овала прасетине отићи и у хашки казамат. Мада, било би баш пригодно кад би на том скупу био служен војнички пасуљ.

Пише: Душко Вукотић, предсједник Ветерана Републике Српске (ВРС)

За стварање Републике Српске су прије свега заслужни њени војници. Заслужни су и заточени српски генерали, официри, подофицири, војници и полицајци. Међутим, њих никако неко да се сјети. Војнички пасуљ би им сигурно пријао. Бар Момчило зна како је холандска кухиња неукусна. Зна и моја маленкост па зато ово и пишем.

Урош Гостић је, рецимо, посланик тог првог сазива, то не зна па му то треба рећи, написати. Да запамти. Да не заборави.

Њега сам се сјетио јер има исто презиме ко и мали Споменко. Како који Споменко? Онај мали херој Споменко Гостић што ја са својих петн’ес погин’о у Војсци Републике Српске!

Елем, нек је срећно дружење на Палама.

Војске ниђе

Војску РС су укинули СДС, ПДП и СНСД заједничким снагама. Да не заборавим и Социјалистичку партију која баш тада укида „Републику Српску“ из свог имена. Умјесто ње направљена је нека нова, скупа и нефункционална војска. Војска без капе и опасача.

Таквој, новој војсци сад је замјеник министра војног Мирко Околић (СДС), био је некад Игор Црнадак (ПДП) који војску никад није служио, а о безбједности миле нам и драге БиХ у Парламенту се брижно стара Душанка Мајкић (СНСД), дошколована у педест и четвртој на приватном Факултету пословне економије – смјер Предузетнички менаџмент у Бањој Луци, на универзитету Апеирон. Апеирон! Како то моћно звучи. Универзитет за бесконачно болесне каријеристе. Не знам какве везе има предузетнички менаџмент са безбједношћу осим што се и тамо учи бројати преко милиона. Мислим на милионе метака продатих без контроле што госпођа забринуто констатује. И боље што је продато тамо њима. Одма’ је мање остало пописној маси за скривање по подрумима, за недај Боже!

А и шта ће војсци капа?

Кажу кад се један пуковник, прекомандован из Љубљане у Ваљево продерао на војника: „Војниче ђе т’ је капа?“, Војник је одговорио: „Јебала те капа. Ђе је теби Словенија?“. Пуковник се наљутио. И нека је.

Имала је и војска своје грешке. И те какве. Тако је било.

Ал’ највећу грешку Војска Републике Српске, она укинута ВРС, прави данас. Што ћути и гледа шта се збива. Републику су, ипак, створили овим редом: припадници ВРС, па МУП-а РС, па посланици Првог сазива. Неспорно је да су посланици били прво-сазивци као што је неспорно да смо ми ВРС били првопозивци. С тим, што су сазивцима, руку на срце, „ровови“ били нешто топлији и удобнији. Али, Боже мој. Битан је резултат – Република Српска!

Прије двадесет година смо је заједно стварали а данас је морамо спасавати од пропасти.

Трећи позив се дигао, нека се дигне други и први позив!

Зато: „Диж` се Војско!“0 КОМЕНТАРА

 1. „Душанка Мајкић (СНСД), дошколована у педест и четвртој на приватном Факултету пословне економије – смјер Предузетнички менаџмент у Бањој Луци, на универзитету Апеирон. Апеирон! Како то моћно звучи. Универзитет за бесконачно болесне каријеристе.“

  Чуј, чуј! Јесте ли чули, Додикови подрепаши без имена и образа? Па она им је шеф у Сарајеву. Зар је могуће? Завршила факултет у 54. години и то приватни. Кажу да је тих година и први пасош у животу извадила. 😛

 2. Ovo je jedan od boljih prilog koje sam pročitao ovde. Pošteno, jezgrovito sa stavom i bez kalkulisanja , vojnički , ali i ne bez emocija, sa jasnom poentom, ali bez politikanstva i ponavljanja. I sjajno podsećanje za sve ovde sklone dnevnom zaboravu , da Srpsku ne ugrožava ne samo bahata i neosetljiva aktuelna vlast,već je to činila i bivša kukavička, a sada samo oprana, sitnosopstvenička, šaćirđžijska i nekompetentna opozicija. Posebno je direktno mogu ugroziti delovi raznorodne opozicije, Čavić i Krsmanović, koji suptilno rade za sarajevske integraliste,pa čak i održavaju kontakte sa Suljagićem, što je i Suljagić sam priznao u jednom intervjuu.

 3. Паметним доста.
  Опште добро, витешки борац, искрена жеља да се Српска радикално промијени и постави на чврсте темеље = мајор
  Вукотић.

  Нажалост после двадесет година треба успостављати систем у правом смислу те ријечи.

  За успоставу система требају јаки некомпромитовани људи, због тога смо се лако разумјели и потписали споразум о сарадњи за сигурну, запослену, нормалну, чисту и здраву Српску.

 4. pleter, 17.10.2013. 17:41:46
  „Posebno je direktno mogu ugroziti delovi raznorodne opozicije, Čavić i Krsmanović, koji suptilno rade za sarajevske integraliste,pa čak i održavaju kontakte sa Suljagićem, što je i Suljagić sam priznao u jednom intervjuu.“

  Шта онда тек рећи на Додикове дилове са Човићем и лизање са Лагумџијом, довођење истог на Средњу Дрину и збацивање СДС-а уз помоћ федералних партија. Како оно рече Радончић? Додик му је мање зло. А Лагумџији је чак добро. Он га је инсталирао на чело МИП-а.

  Немам ни ја неке посебне симпатије према господи Чавићу и Крсмановићу, с тим да Чавићу признајем јако добар и озбиљан опозициони рад у НСРС. Ипак, на власти га не бих поново желио видјети.

 5. ex-1978, 18.10.2013. 06:16:55 [92284]
  Kakva je sad ovo podjela na vojsku, policiju i političare?

  Сасвим природна и нормална подјела!
  Војска (ВРС) је изникла из најздравијег и најчеститијег дијела народа, док су ови други кадрирани углавном из криминалног и криминалу склоног миљеа народа.

 6. илија,
  За Београд си у праву, за мир си мало безобразан, нема везе сам си са тим рекао из које си кухиње.

  Све је као потаман, зашто би се људи жалили, окупљали, не дај Боже протестовали тражећи правду и нормалан живот, кад нису навикли на боље 20 година захваљујући управо таквим.

  Ти који то ураде су обичне будале, зар не?

 7. drazen78bl, 18.10.2013

  Uvodni prillog je to plastično objasnio. Verovati da je Majkićka istrošeni partijski vojnik,a da su bivši vojnici vlasti,a sada umiveni opzicionari Okolić ili Crnadak, budući usrećitelji naroda je ili opasna nelogična zabluda ili stranačka ostrašćenost,koja ne donosi dobro nikom.

  I ovde sam pisao da sam protiv razbijanja zajedničkog delovanja srpskih stranka u zajedničkim organima,posebno što to jača ucenjivački kapcitet bošnjačkih stranaka. Ali nisam protiv smene Šaroviča. Čim sarajevsko Oslobođenje,taj Suljagićev megafon, plače za njim i naziva ga državotvorcem,tu nisu čista posla i to će se vremenom i pokazati. Svako jačanje BiH, u bilo kom pogledu, nikad ne može biti u interesu Srpske.

  A posebna priča su Čavić i Krmanović, sarajevski trojanci u opziciji. Ukoliko ih SDS prihvati, sigruno će tu činjenicu SNSD opravdano eksploatisati u izbornoj kampanji. U tom slučaju,takva udružena opozicija bi bila protivna interesima Srpske i treba joj se suprotstaviti..

 8. pleter, 18.10.2013. 23:10:21

  Хвала за одговор!

  Но можете ли Ви овдје јасно потврдити да Додик данас ради у корист Сарајева, да уз помоћ Сарајева склања политичке конкуренте из Српске? Некако скрећете причу да је Шаровић крив. Можда и јесте, али нема оправдања за ово што ради Додик. Ако мислите да не ваљају ни једни ни други, да ли бисте били спремни подржати сутра нпр. г-дина Вукотића?

  Некако сам сигуран да бисте му нашли ману и на крају устврдили да је Додик најмање зло, јер „штити“ српске интересе (али само на ријечима). Можда гријешим?!

 9. drazen78bl, 17.10.2013. 16:12:16

  “Душанка Мајкић (СНСД), дошколована у педест и четвртој на приватном Факултету пословне економије – смјер Предузетнички менаџмент у Бањој Луци, на универзитету Апеирон. Апеирон! Како то моћно звучи.“

  Потруди се да ти то урадиш прије педесет и четврте и звучаће много моћније. А још и државни факултет. Ђе ће ти бити крај?

 10. drazen78bl, 19.10.2013. 01:28:03

  Ja neći reći da ne treba kazniti bahatu i neosetljivu vlastu u RS. Obično je to zdravo bar sa psihološko strane, jer razbija učmalu strukturu vlasti,ali opet ništa ne garantuje da će biti bolje. Naprotiv, a iskustva u okruženju to najbolje pokazuju. Problem u Srpskoj komplikuje što se ona nalazi u potpuno neprijateljskom okruženju, te promena nikako ne da ne bi bi smela da ugrozi njen subejktivitet i samostalnost, već i da omogući dalji otklon od BiH. Udružena opozicija sa sarajevskim trojancima to sigurno ne bi mogla uraditi,naprotiv znatno bi ugrozila RS. Tako da takva promena nije put u bolje i bila bi štetna i ja se nadam da toga neće doći, jer mislim da su obični ljudi politički zreliji,nego ovdašnji “bolje” informisani stranački ostrašćenici.

  Gospodina Vukotića ne znam dovoljno, da bih mogao dati neku ocenu o podršci. Pozdravio sam njegov uvodni tekst,kao pošten i hrabar,ali i suprostavio prošlom prilogu o anarhičnom otporu, u kome se samo BiH spominje i provlači tipična građžanska teza o zajedničkom otporu protiv nacionalnih vlasti, što posledično dovodi do toga da postajemo samo građžani BiH, što je nesumnjivo voda na mlin svakog bošnjačkog nacionaliste. To znači samo da ne dajem blanko podršku nikome, već samo cenim pojedinčne reči i posebno dela, bez predrasuda i podela na vlast i opoziciju.Za svakof od nas, i za društvo u celini,to bi bio i najzdraviji stav.

 11. pleter, 19.10.2013. 13:37:41

  Ја сам српски националиста и желим да се та куга, тај коров, та рак рана мог народа у виду тренутне власти потпуно искоријени и овако уназађен народ извуче из понора у који је гурнут након оволико мучних година и болних жртава рата!

  Ко није за свој народ, не треба му дати ни шансу да са њим управља, ко се показао као традиционално неспособан као што је то додик и клика око њега, њима поготово не треба услишити болесно бахату жељу за владањем!

 12. pleter, 19.10.2013. 13:37:41 [92377]
  Problem u Srpskoj komplikuje što se ona nalazi u potpuno neprijateljskom okruženju, te promena nikako ne da ne bi bi smela da ugrozi njen subejktivitet i samostalnost,…

  Република Српска и српски народ су својевремено били у много жешћем и много ширем непријатељском окружењу,па је одолијевала и одбранила се.
  Али тада су вукови били на њеном челу и бранили је, за разлику од данашњих хијена и лешинара који су навикли само на готово да глођу.
  ——————–
  Gospodina Vukotića ne znam dovoljno, da bih mogao dati neku ocenu o podršci.

  Господина мајора Вукотића не познајем ни ја, али се веома добро разумијемо и дијелимо иста мишљења.

  Вукотићу пошаљи комплетну биографију „плетеру“ да би те он и његови плетери оцијенили, или дали ев. подршку.
  У супротном ризикујеш да постанеш и ти тројанац.
  :D:D:D

  „плетеру, ај’ не плети“

 13. Е јеби га Симага, ја нехтједох да се фалим школама, просјечним оцјенама, одликовањима кад оно ти ме сроза скроз. Ал’важне су добре намјере! Није у реду да свом тексту ја „дижем тираж!“
  Прећићемо сутра на овај текст о премијештању бијељинског суда.
  Чекај ме тамо.

 14. Ветерани РС, 19.10.2013. 20:49:32 [92401]
  славија
  Зар мислиш да ОНИ немају НАШЕ биографије (и твоју наравно). Зато НАС и ПЛЕТУ!
  ——————–

  Наравно да знам! Туга!
  :D:D:D

  Само сам мишљења да ми ЊИХ прецењујемо.
  Мишеви су то!
  Оно јес’да су се мало најели готовог и одбрањеног сира, па тако масни и дебели нешто и порасли те свашта себи умишљају.
  Међутим, изгледа заборављају да ипак остају припадници своје врсте.Следећа виша градација од мишије врсте је само штакор и нема даље.
  Што већи и маснији то прави већу штету.
  У ЗДРАВЉЕ!

 15. ласта,

  Ветерани РС су у априлу потписали споразум о сарадњи на програмској основи са Еколошком партијом Републике Српске.

  Заштита преосталих природних ресурса, запошљавање бораца,развој стратешких грана привреде, одговорност функционера и радника у државној управи, веома одговоран рад Тужилаштва и Судова,значи апсолутна реформа која се мора провести са великом дисциплином, економија је у питању, нема више србовања, зато су најбољи борци Српске, зато смо ја и моји кренули да спашавамо шта је преостало, док нисмо пали због биједе под туђу шапу.

  Нисмо сами, има још других са нама, до народа је и паметних људи да подрже оне који су државу створили, часно после рата живјели и нису учествовали у власти од рата до данас.

  Значи окупили смо се да радикално урадимо посао и поправимо оно што су направиле бивше и садашње власти.

 16. drazen78bl, 19.10.2013. 01:28:03
  drugi deo

  Posle mog prethodnog, prilično dobornamernog odgovora i reaktivnog i nepotrebnog demonstriranje samodovoljnosti i netolerancije, umotane u celofan patetične jadikovke i samorazumevanja, vođa i pristalica nečeg što se predstavlja kao politička alternative, moram priznati da bi moj odgovor u pogledu podrške sada bio dosta određeniji.

  Dakle, sindrom vlasti i kod alterantive već imamo, a da pritom još nije ni naučena abeceda političkog agitovanja, da je potreban razgovar s neistomišljenicima a ne u svakom neslaganju videti neprijatelje sa nečasnim podudama. Lider je onaj koji okuplja ljude, ideje i sposobnosti u novu sinergiju, ,a ne onaj koji rasteruje ljude, seče i nipodaštava tuđe misli i ideje, a povrh svega misli da je bezgrešan, a sumnje u to vidi kao urotu ili plod “službe”.

 17. плетер,

  ко каже да алтернатива како је ти називаш, неће конструктивне и коректне договоре у корист општег добра.

  Ради се о толикој самодовољности, егоизму, препотентности и криминалу, да ти људи апсолутно не покушавају разумјети честите људе у неукаљаним странкама,да разумију Удружења и јаке индивидуалце који вриједе сигурно не мање него њихова вођства.

  Власт никад није хтјела развити цивилни сектор и прави демократски систем,дајући медијски и сваки други простор новим људима и идејама у интересу свих у Српској.

  Шта сад треба да раде људи као Вукотић, Вукановић, Дроњак или било који други који хоће промјене одмах јер је то могуће.

  Да се учлане у СНСД или СДС?
  Да због хијерархије без обзира на квалитет водећих људи добију шансу да нешто промијене за 20 година.
  Мислиш да би руководство прихватило конкуренцију?

  Сјети се само колико сам ја пута нешто конкретно и коректно предложио кроз колумне задњих 18 мјесеци на овом порталу, кроз разна обраћања и саопштења за јавност.

  Мислиш да ме неко из власти звао и питао нешто везано за имовинско правне односе што ми је занат, за еколошке проблеме, око енергетских ресурса, око пољопривреде, око туризма, значи око ствари у које се добро разумијем и које знам како треба развити и користити, познато је да сам осим теоретичар још бољи практичар.

  Шта сад треба да их пустим да наставе овако,треба да ми интелигенцију вријеђају, а ја да их молим да буду добри и да их трпим зарад мира у гладној кући, ма колико теби то било патетично.

  Значи оштро,сами ће они доћи да се договарају кад виде шта може да уради пар странака и Удружења са вођама који су рођени лидери.

  Немој сумњати у моју и нашу способност да окупимо све што ваља, што није компромитовано, што има храброст да кренемо ка циљу који је једноставно остварити.

  И то за службе, за мене сигурно немате ништа осим да сам тата, рибар и задужбинар, ово кажем због других, сумњам да ће та игра проћи код нас, окупићемо се, и кренути снажно баш због таквих.

  Запамтите, те ствари можете радити бившим властима и они вама јер сви имате ораха у џепу.

  Нама такве ствари не можете радити, наша прича ће бити о раду и развоју, ви вадите једни другим очи ко је више украо и уништио за вријеме његове власти.

  Алтернатива како нас ти називаш ће наступити господски, конкретно и урадити нешто што нисте ни сањали.

 18. ribar, 21.10.2013. 22:32:16

  Koji smo mi “takvih”,” svi” “vi.” Ja ovde vidim samo sebe,pojedinca, koji piše u svoje ime i nisam ni stranka,ni udruženje,ni vođa u nastajanju, kao vi. Ako ste vi organizovani u množini i živite u svetu službi, nemojte takvo nešto projektovati na mene ili druge. Paranoja takve vrste sigurno nije gospodska ,niti će vas daleko dovesti.

  Dakle, ukoliko imate nešto protiv onog što pišem,slobodno mi se obratitite. To je jedino u moj moći i za šta sam odgovoran. Za sve ostala “stanja”,me zaobiđite, i obratite se vlastima,opoziciji, službama, Na njima vežbajte političko junačenje,mene ignorišite,kao što ću i ja vas i vašu sabraću,ukoliko ne prestanete da mi se obraćate sa besmislenim imputiranjem množina.

 19. плетер.

  цијеним твоју луцидност, штета што је користиш да браниш неодбрањиво.

  У политику сам ушао зато што мислим да могу много боље него они који сад владају или су владали, њихови резултати су коштали све нас, моју ужу и ширу породицу, моју општину и на крају моју српску државу,у чијем је стварању учествовала и моја породица са много жртава.

  Нема код мене(нас) непријатељства, нормални су то људи, родитељи, млади нармалног понашања, управо је вријеме које смо провели под властима од рата до данас довело до неизбјежног, довело до окупљања.

  Промјене, радикалне промјене за опстанак Српске и народа, зрело је, толико ми је то тешко рећи јер би искрено волио да немамо разлог за то, да је систем успостављен, да се власти нормално мијењају а Српска то не осјећа.

  Слушао сам 2006-те године уводно излагање, пуно обећања, каже добро су дошли сви који могу помоћи да Српску ставимо на ноге после катастрофалне бивше власти и притиска ниских представника.

  Био сам задовољан, ја људе држим за ријеч, лично сам много ствари покренуо као ентузијаста, то је нормално за сваког ко може, не мораш бити члан партије,значи покренуо сам се у доброј вјери, а никад прије тога у животу нисам био члан ни једне партије.

  Лаж, страшна лаж.
  Данас због тога тражим од тебе као паметна човјека да подржиш овакве,да се активираш јер сад сви ми који желимо радикалне промјене имамо право рећи да морамо успоставити систем, заштити Српску економски и правно због власти до 2006-те и власти после 2006-те, зар нисам у праву?

  П.С. Оно о множини односи се можда и на тебе јер су људи написали твоје право име које се крије иза плетера, ако није истина извини, демантуј ме и потпиши се како доликује правом Србину.

  С поштовањем Никола Лазаревић

 20. ribar, 22.10.2013. 12:21:06

  Meni lično nije jasna potreba da se nagađa indetitet učesnika na forumu. Deluje mi krajnje provincijalno i pokazatelj je to ispraznosti života takvih istraživača, čim imaju vremena da se bave takvim efemernim stupidarijama. A kad još projektuju sela i rođake, to tek dobija nadrealne oblike. Demantovati nagađanja takvih znači bi spustiti se njihov nivo, valjati se u blatu sa njima, te na kraju uprljati sebe komunicirajući sa tako ograničenim “svetovima i selima”.

  Naravno, daleko sam od onog što takva nemaštovitost može smisliti, i što je najčudnije ne treba puno da se to lako uvidi. Samo kad bi se primenli neka pravila logike,ali daleko su ona od takvih istraživača ,izgleda.

  Moje sfere bivstovanja su poptpuno drugačije od projektovanog u glavama takvih i bilo bi nesmotreno i neprofesionalno da i njih uvlačim u sve ovo otkrivanjem svog identiteta. Posebno što je nivo pisanja ovde vise u rangu trača i lečenja frustracija,nego dijaloga onih koje nešto znaju reći. Stoga ostaje annimnost,ali da li će sve ovo zadovoljiti vas ili “istraživače” kojima, zanimljivo verujete na slepo, nije u mom domenu razmisljanja.

 21. плетеру,

  зар те толико народ мрзи,лично не мислим тако, вјероватно имаш фобију.

  Нисам ја крив што имам карактер, зар сам крив што стојим из ријечи које пишем тако да ме сви разумију?

  И нешто о твом биствовању СТЈ што рекао твој Рајкан, предлажем мало више кафане, спорта, жена ако не носиш лила гаће, одмамурај, потуци се са неким, видјећеш да своје фрустрације што мораш да пишеш против бољих од твојих налогодаваца нећеш више имати, да ћеш овакве цијенити увијек, не само кад нападам опозицију.

  Ван памети, не сјећам се да сам са тобом икад размијенио неку реченицу, по чему би и због чега мене могао растурити?
  Извини не разумијем.

 22. плетер,

  да додам, људи знају ко си и одакле си,твој покушај да од твоје провинцијске личности направиш господина је свакако занимљив.

  Морам да ти кажем да се господин не прави, господин се рађа, рецимо као Миломир Марић, Коштуница, Мило Ломпур……

  Занимљива је и твоја вишечасовна присутност на овом порталу обзиром да није твој ниво, како си више пута на директан и индиректан начин нама обичним овдје саопштио.

  Са овим са тобом завршавам за сва времена, ја овдје пишем и коментаришем пропагирајући авангардни програм Еколошке партије чији сам и ја творац.

  Борим се коректно са конкретним приједлозима да што више паметних и некомромитованих људи да подршку новим људима, њиховим идејама које имају смисао, ако то буде подршка нама тим боље.

 23. Gospodine Lazareviću,

  Haha,prvo nisam verovao, o onda sam se bas dobro ismejao. Izvini što sam te ozbiljno shvatao. Čak mislio da si dobronameran i gospodin. Kad cvrc…..Šteta da političar takvih ambicija, i gle čuda,avangardnosti, tako lako daje oduška svojim emocijama na prvu loptu, slabo vidi, loše procenjuje i vodi se tračevima. Čak i u pogledu mog identiteta, moram vas razočarati. Ne možete verovati koliko sam ja daleko od tih filmova i identita ma koji bio, jerjednostavno nemate dovoljno mašte.I pre nego što prekinem ,ovaj besmisleni dijalog, da izađem u susret provincijalnim potrebama koji bi da se uvek tačno zna,ko je došao u “selo”. Crtam. Nemam nikave veze s nikakvim strankama ,vlašću i političarenjem i profeionalno nisam vezan za njih. Stoga me niko ne mora mrzeti, posebno neki “narod”,niti imam potrebu da onda imam fobiju od njega. Profesionalno i na drugi način sam ostvaren, tako da nemam potrebe lečiti frustracije. Mogu sebi dozvoliti luksuz da pišem u svoje ime i da nemam nalogodavaca. Ali teško je to mnogim od vas shvatit,koji živite u svetu strančarenja ,naloga i službi.

  Sve najbolje na izborima I najbolje se se vi držite svojih članova i simpatizera. Tu nema nerazumevanja, samo saglasje. Uživajte

 24. Све честитке аутору, на лијепом, смисленом и благо сатиричном
  чланку.
  „Војску РС су укинули СДС, ПДП и СНСД заједничким
  снагама“, додао бих – с великим напором, то и на тај начин и
  с толико „труда“ нико није тражио од њих. Утркујући се да
  се додворе Великом брату – окупатору, све поменуте странке
  су чиниле „надљудске напоре“ да униште све што се уништити
  може, укључујући ВРС – ствараоца Српске.
  Кад су то успјели, а јесу, онда је
  генијални СНСД, иначе заговорник демилитаризације БиХ,смислио
  како да појача Босанску војску, дајући један српски пук у
  њен састав. Што се тиче Крајишника и његовог доприноса
  стварању Српске, најбоље говоре предратне године када је био осуђен
  за привредни криминал уништавајући ОУР Грађење, велике виле и отето
  грађевинско земљиште још у току рата, за које још општина
  Пале плаћа велике износе Паљанима којима је земља „изузета“
  још у току рата, док су војници гладовали и гинули на фронту.
  Све је то иста багра, залажући се за „богатог Србина“ и што више сиромаштва.
  Свима њима, до једног и почевши од Радована, изговор за пљачку је такозвана западна
  демократија. То како су сви, баш сви политичари радили,
  најбоље говори биједа, која је сваким даном све већа.
  Кажем, сви су они исти, сви ђаци Великог брата. Коначно,
  зар једној окупираној земљи као што је јадна БиХ, треба икаква локална власт,
  чинећи народну несрећу само већом, пљачкајући га на два нивоа:
  окупаторским и локалним.
  Бојкотовати изборе, не дајући легитимитет за пљачку.

 25. Помаже Бог,браћо борци-ветерани,и сви остали,ма какви и гдје били!
  Душко Вукотић, ово што је написао,нити је написао лако ни радосно,него тешка срца и жалостан,ова његова „сатира“,је јаук,човјека који је све чинио да,ветеран ВРС дође до какве-такве сигурности,кроз „институције Републике Српске!
  Узалуд је све било,ми смо осуђени без пресуде на умирање у биједи и болести,без сандука и опјела!
  Осуди нас зла политика ,заједно са бјелосвјетским злом,које!У паничном су страху да их не изобличимо,откријемо,и затражимо“РАЧУН“ за све што су чинили,од ’90-до данас!
  ПОСЛУШАЈМО ЊЕГОВ ПОЗИВ,ко год за било коју странку међу нама буде лобирао,људи нити је пријатељ нама нити себи!Без „ПОДПУНОГ ОЧИШЋЕЊЕ НЕМА НАМ ЖИВОТА“,не само нама никоме,чека нас пропаст ако се не отргнемо коначно!Што се мене тиче,настављам сјећи штапаве,они служе да се лакше човјек креће,али кад се подигну ка „небу“,више нису штапови!“НЕЋЕМО ВЛАСТ-ХОЋЕМО РЕД“ХРИСТОС ПО СРИЈЕДИ НАС,БРАЋО И СЕСТРЕ +Петар,волим Вас све, ма ко и гдје били!

Оставите одговор