11:44 Нијемци извиждали Рода Стјуарта у Лајпцигу након што је пружио подршку Зеленском07:59 Жељка: Нестабилност у БиХ не производи Русија, већ муслимански фактор уз помоћ странаца07:56 Столтенберг пријети распоређивањем нуклеарног наоружања према Русији07:53 Гогановић критикује шефа јавно, умјесто да пређе у сусједну канцеларију07:51 Угари су сада добри, не као у Бранково вријеме: Иштван Турци добио награду именовану по Радичевићу07:47 Минић очекује жетву пшенице којој се не може утицати на цијену07:42 Јеленка из САД сматра да крађа није крађа, ако се краде од Русије07:38 Русија ће тражити да се Генерална скупштина УН изјасни о злочинима Њемачке07:36 Василиј Небензја: Украјина мора да призна стварност на бојишту и да јасне гаранције о неутралности07:34 Живадин Јовановић: Запад покушава да своју експанзионистичку политику и агресију свали на друге

Митровић: Могући протести на граници према Федерацији БиХ

Предсједништво Организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске изразило је огорчење и крајње незадовољство процесом тражења несталих Срба и процесуирањем ратних злочина почињених над српским народом у БиХ. Након сједнице Предсједништва у Пелагићеву, предсједник ове организације Недељко Митровић рекао је Срни да поједини чланови Предсједништва размишљају да, због потпуног застоја у тражењу […]

субота, јун 30, 2012 / 10:52

Предсједништво Организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске изразило је огорчење и крајње незадовољство процесом тражења несталих Срба и процесуирањем ратних злочина почињених над српским народом у БиХ.

Након сједнице Предсједништва у Пелагићеву, предсједник ове организације Недељко Митровић рекао је Срни да поједини чланови Предсједништва размишљају да, због потпуног застоја у тражењу несталих Срба и процесуирања ратних злочина, организују протесте блокадом магистралних путева на граници према Федерацији БиХ.

Предсједништво Организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске осудило је поступак Кантоналног Тужилаштва из Тузле због нестручне идентификације посмртних остатака 10 Срба из Залазја код Сребренице.

"Тијела убијених Срба била су комплетно покопана због чега се поставља питање како је могуће да су они у Тузли у 18 врећа идентификовали 10 тијела", рекао је Митровић.

Према његовим ријечима, могуће је да је то намјерно урађено да у кратком року у Заводу за судску медицину Републике Српске не би могла да буде извршена поновна идентификација и да тијела не би била сахрањена на Петровдан, 12. јула, када су ови људи и убијени.

"Постоје размишљања о подизању тужбе против Тужилаштва у Тузли ако у Заводу за судску медицину Републике Српске потврде ове информације", закључио је Митровић.

Посмртни остаци 10 Срба ексхумирани су у селу Залазје код Сребренице, а њихова идентификација обављена је прошле године у јануару.Оставите одговор