Мишићка се жали на Стевандића

Предсједник Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић изјавила је да је удаљена на најгрубљи начин из сале Народне скупштине, гдје посланици по хитном поступку разматрају Приједлог закона о раду. "Устала сам да говорим као глас народа, у име радника који гладни и промизли стоје испред Народне скупштине само с једним циљем да траже од Владе […]

понедељак, децембар 28, 2015 / 19:51

Предсједник Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић изјавила је да је удаљена на најгрубљи начин из сале Народне скупштине, гдје посланици по хитном поступку разматрају Приједлог закона о раду.

"Устала сам да говорим као глас народа, у име радника који гладни и промизли стоје испред Народне скупштине само с једним циљем да траже од Владе да одустане од доношења новог закона о раду по хитном поступку јер тај закон раднике претвара у робове", рекла је Мишићева новинарима испред зграде Народне скупштине.

Напомињући да је њено удаљавање тражио потпредсједник Народне скупштине Ненад Стевандић, она је додала да јој је забрањен улазак у ову законодавну институцију.

"Ово није пут демократије, већ пут поробљавања", нагласила је Мишићева.

Она је истакла да незадовољни радници који су изашли на протесте нису дошли да руше институције Републике Српске јер су они градитељи Републике Српске.0 КОМЕНТАРА

 1. Jebemti! Švraka više-manje, ali Stevandić i Banjac. Njih su dvojica dokaz da đubre mora biti i smeće ili ako hoćete obrnutom logikom – nema smeća koje nije đubre.

  Anegdote kažu da je valjda neki njemački komandant u Beogradu tokom Drugog svjetskog rata zamolio Beograđane da više ne dolaze potkazivati svoje komšije, a Pircio Biroli, ratni guverener Crne Gore je zapazio da špijune i ulizice svugdje treba tražiti i plaćati, samo u Crnoj Gori dolaze sami. Ona dvojica nevoljnika iz prvog pasusa su dokaz da to nisu anegdote, nego istine i da se neke stvari u ovim seljačkim pustopoljinama nikad neće promijeniti. Neki bi rekli: ko zna zašto je to dobro.

  Lijep pozdrav

 2. Nisu krivi smrdljivi papkari, krmad, gadovi, stoka bez repa, stevandic, stevancevic, mitrovic, banjac i ostala olos, nego su krivi bosic, cavic, ivanic i ostali. Oni su im to dozvolili! Od nase opozicije samo veca govna su ovi monstrumi na vlasti. Gdje je sinoc bio govedarica? Gdje je sinoc bio borenovic? Gdje ste stoko jedna, mater vam jebem, vise nikad niko moj vam nece dati glas

 3. Да резимирам.

  Јуче сам био на лицу мјеста (као неутрални посматрач).

  Интерсовало ме је ко су ти људи који су дошли на протест. Гдје раде и гдје живе?

  Одмах да кажем да нисам успио срести ни једног радника који ради у реалном сектору, а разговарао сам бар са њих тридесетак.
  Осим четворице-петорице који су имали проблем што из неких разлога не могу у пензију, а сматрају да су је заслужили, остали су сви редом били запослени у администрацији и јавним службама у општинама гдје је опозиција на власти.

  Калкулантска опозиција која сматра да је увиек неко други дужан да наше спасиоце доведе на власт. Прво Вучић (сјетићете се оног оргазма када им се на сабору странке указао Селаковић), затим Бакир са СИПА, а сада су за тај свој наум покушали искористити синдикат (Ранка тога није била ни свјесна). Такође, и срамни бојкот пријема од стране генерала Савчића је дио овог сценарија.

  Опозиција је и овога пута показала колико је безидејна и глупа.
  Пошто су потписали агенду за улазак у ЕУ нису могли отворено (као синдикат) рећи да су против било какавог новог закона јер би тиме наљутили ЕУ, а нису могли рећи ни да су за њега. Некако су се измигољили и оставили саму Ранку на бојном пољу.

  Врло неугодно је било гледати изношење Ранке из сале, али ја не могу, а да не напоменем, да је то изношење наредио неко ко је у скупштинске клупе дошао са листе СДС-а и о коме сам ја давно рекао свој суд. Ја тврдим да је он такав само зато што је добио прилику за то. Тврдим да су и остали из те дружине исти. Што би рекли, прилика ствара лопова.

  Што се тиче Васковићеве приче о снајперистима на крову, то је дио његове (и наше) пропаганде, а сам Васке и свако ко посједује безбједносну културу зна да ти снајперисти нису били горе због напада на раднике него због њихове заштите. Заборавља се да су сва јавна окупљања у овим данима предмет строгог надзора и ја полицији због тога честитам.

  Све у свему, пропуштена је прилика да се донесе добар ЗОР, а највећи кривци су управо они који су због својих ситних калкулација нарушили дигнитет синдиката, потрошили Ранку и радницима увалили закон који је могао бити много бољи да су све заинтересоване стране учестовале у дијалогу.

  Молим администратора да банује сваког коментатора који на овај мој коментар буде нападао мене лично, а не суву истину коју сам написао.

  Уколико то не уради на вријеме, ја ћу предузети самоодбрану.

 4. Чему циниизам у наслову?

  Ваљда није било довољно понижавања и развлачења једне жене у НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ па хајте сад и ви у Редакцији мало ципеларите. Тек тако да овјерите жену на патосу.

  О Ранки Мишић и њеној улози у синдикату мишљења су подијељена.

  Али, брутално развлачење и понижавање Ранке као једне жене пред крдом нијемих утвара испраних мозгова је срамота за све нас.

  Било како било, поносна сам на њу јер је демонстрирала да једна жена има већи већи херц од чопора безм… „мушкарчина“ и желим јој брз опоравак.

  ПС
  Видим да су се режимски ботови поново активирали на овом фурунталу. Биће да им је фрка.

 5. Чињеница је да је тзв.опозиција пуна калкуланата, политиканата, нечијих људи и безидејности.

  Чињеница је такође да се то односи на оне који кажу да су опозиција, да ти исти држе власт у Сарајеву, да држе власт у 2/3 општина на локалу, да све раде у да до локалних избора не дође.

  Чињеница је да има опозиције у Републици Српској која се не бави политиканством, него одговорном националном политиком, опозиције која има идеју и програм, опозиције која нуди рјешења,за разлику од политиканата који својом дјечијом политиком праве проблеме гдје их нема, а тамо гдје треба поентирати у корист Републике Српске, посљедични и њих лично раде као да су из обданишта изашли прије пар година.

  НИЈЕ ИСТО МИСЛИТИ И МИСЛИТИ ДА МИСЛИШ

 6. Činjenica je da je onaj kojeg si ti zvao u svoj probušeni papak jednosjed juče pljunuo na skupštinu Srpske.

  Opozicija ne valja, ok, ali o teroru pozicije, o njenoj diktaturi papkarsski ćutiš i dodvoravaš im se.

  E, pa zato nam je ovako, zato propadamo strmoglavo, sve dok zastavu ljubi onaj koji je ispod te zastave pobjegao šleperima , i dok supruge junaka koji su stvarali i čuvali svoj narod vuku po podu u narodnoj skupštini, ta ista republika zaslužuje i da je nema.

 7. Ljudi ne znam oko čega polemišete (mislim na ulogu poslanika u donošenju zakona o radu). Pa agenda je potpisana ima godina dana, između ostalog i obaveza donošenja novog zakona o radu. Poentirala je opozicija jer se sklonila kao oni su u fazonu nekog bojkotovanja skupštine pa imaju izgovor da nisu mogli uticati na nedonošenje zakona o radu a i alibi da napadaju poziciju za donošenje lošeg zakona iako su unaprijed svi do jednog znali kako taj zakon mora da izgleda, proevropski, prokapitalistički, naklonjen poslodavcu da lakše otpusti radnika.

  Što se tiče gospođe Mišić mogli su makar prekinuti emitovanje skupštine kada se sve ono događalo što je bilo jako mučno za gledati.

 8. Бити опозиција без логистике која зна шта хоће, која има идеју, програм и људе који знају каналисати у позитивном смјеру оправдано незадовољство народа,бити опозиција која има вођу који може изнијети бреме времена је једно.

  Са друге стране бити опозиција која има сву логитику, која има пола власти у држави,која има све услове да се наметне народу, осим праве идеје и вође, је сасвим нешто друго.

  Чињеница је да је опозиција (не) намјерно, глупошћу, или по задатку изгубила изборе 2010 године, да је смијешно изгубила изборе прошле године.

  Чињеница је такође да им Бог даје стално шансу, да су пропустали пет прилика од прољећа,до јесени да оборе владу,да успоставе систем, да хомогенизују народ за прву праву послератну обнову, да упоредо са тим једноставним процесом развласте Додика,да га доведу на ниво Милана Милутиновића после 5 октобра.

  Да га после тога у разумном року елегантно елиминишу,наравно, претходно преузимајући паметном причом оно што је он добро радио, односно враћајући национално одговорну политику коју је он од њих преузео под своје скуте.
  Чињеница је да би обарањем владе, на крилима нове скупштинске већине, нове владе и наде у народу требали после одређеног времена(као у Србији)расписати ванредни републички избори.

  Све то у циљу да се обједини власт и крену у радикалне системске и привредне промјене, уз 100% хомогенизацију народа, партија, интелигенције, удружења грађана и медија.

  Чињеница је да се погрешно ради,да постоји јасан метод, да тај метод значи обарање нереформске владе,са посљедицама које сам побројао, док тзв. опозиција искључиво прича о криминалу и обарању Додика, што је грешка у корацима коју годинама (не)намјерно понављају.

  Нажалост, између оних који знају и оних који мисле да мисле је међа.

  Чињеница је да је можда опасније довести овако несложну и безидејну опозицију на власт, поготово без јасне визије и јаког вође, него радикално реформисати владу и смањити доживљаје којим Додик свакодневно сам себе уништава до те мјере, да ће га ускоро због заблуде у којој живи помести и ови лузери.

 9. @veliki brat

  Спин оних који усвојише ЗОР је причао о агенди. Моја сестра и тетка и много других рођака и пријатеља раде у Њемачкој. Радници су заштићени у односу на послодавца, али држава не јаше послодавцима на грбачи.

  Ево коментар с фејсбука:

  “ П о Њемачком закону о раду, заштичен сам од послодавца, као и држава. Радни дан не сме да буде дужи од седам сати и двадесет минута. Све преко тога је прековремени рад и то се дупло плача. А поготово од било каквог уцењивања или понижавања. А ако послодавац касни са исплатом плате, више од тридесет дана, може добити од три године до дванаест година робије. А да би се наплатио радник, послодавцу се све блокира и јавно продаје и да не набрајам друго. Довољно је још рећи, Синдиката се боји и државна власт, а послодавци поготово и нема фирме у којој не постоји синдикат, па таман фирма имала и два радника. „

 10. @Симо П. Ороз

  Можете ли ми протумачити, друже Васићу, неке чињенице? Збуњен сам.

  Буџет Српске за 2016. годину, робовласнички ЗОР и комунистички Закон о полицији (министар Лукач рече да није ништа посебно, да смо такав већ имали у вријеме комунизма) усвојили су посланици:

  СНСД + ДНС + СП + Бакирови СДА посланици + Стевандић + Стеванчевић + Бањац + Митровић,

  и то након прихватања Бакирових СДА амандмана на Закон о полицији и 2 милиона КМ из Буџета за њихове интересе.

  Против су били они које називате „Бакирови Срби“.

  Не контам да Додикови и Стевандић гласају с Бакиром, а СДС контра.

  Друго, и Додик и Цвијановићева јуче обавијестише народ да је сам изабрао капитализам (иако ово нема везе ни са социјализмом ни с капитализмом). Шта у томе значи чињеница да је народ на изборима бирао социјалисте и социјалдемократе? Ако нема нимало социјализма, шта ће нам социјалисти? А министар баш социјалиста. Квака је у томе да су на власти комунисти. Неокомунисти. Захваљујем министру Лукачу што је имао храбрости да потврди моју тезу да су на власти неокомунисти.

 11. Једино добитник је Ранка Мишић, сад је почело да је хвали радикално крило СДС-а. Чак је више не сматрају плаћеником Милорада Додика. Доврага, више није битан ни њен физички изглед.

  Постала је неко ко је изгубио неког у рату. Јеботе.

  Још нико није зарадио толико бранећи буџетске кориснике. Феноменално.

  Што се тиче рада у Швабији и осталим „аргументима“, можете обесити то мачку о реп. Разлика је само у лови. Као и између Немачке и Српске.

 12. Нека схвати како год ко хоће, али морам да прокоментаришем Симину изјаву да није срео никога из реалног сектора. Ја му вјерујем и вјерујем да су дошли радници из општина у којима је опозиција на власти, али нису сви у општинама на буџету, има нешто и оних који зарађују сами. Али није поента у томе. Поента је да је реални сектор углавном у рукама приватних послодаваца и Јавних предузећа. Код приватних послодацваца и нема синдиката, а на раднике из јавних предузећа је извршен притисак, нису људи смјели да изађу на протесте. Што се тиче ових наших назови капиталиста, назвала би их робовласницима. Ти квази капиталисти мантрају о социјалиатичким рецидивима предходног Закона о раду, кога апсолутно нису поштовали, прихватају све вриједности капитализма, осим адекватних зарада радника и поштовања осмочасовног радног времена.Наши радници су робови, јер нису довољно образовани,да се боре за своја права, а онај дио који је образован и који би требао да буде синдикални покретач је подмитљив и корумпиран. Један власник предузећа или више њих могу пријетити, али не могу отпустити све раднике и примити друге са улице. Много би их више коштала обука тих радника од досљедне примјене ЗОР-а. И у државном сектору се богами поприлично менаџмент бахато односи према запосленима.Један мали примјер из јавног предузећа једног директорчића сектора који редовно својим запосленима широм Републике у петак у два сата шаље табале да се попуне и пошаљу до понедељка у девет часова, а табеле се не могу саставити за два или три сата, тражи извјештаје о пословању да се ураде до трећег у мјесецу, а економисти знају да се ПДВ плаћа до десетог.Значи тражи се редовно продужени рад преко викенда, неодговарајући пројектовани извјештаји, да би послије десетог радили они стварни. Да не набрајам иживљвања која запослени све трпе. О томе би енциклопедије могле бити написане.Нека послодавци доследно поштују и овај нови ЗОР-у и награђују раднике према њиховом раду па ће и радници поштовати и послодавца и ЗОР.

Оставите одговор