Милованиовић најавио већу производњу пшенице!

Министар пољопривреде водопривреде и шумарства Републике Српске Мирослав Миловановић изјавио је да Српска никад није имала довољно пшенице и да ће се веома озбиљно приступити у рјешавању овога проблема. "Сачинићемо програм производње меркантилне пшенице у Републици Српској, како би ратари били стимулисани да производе хљебно жито. Имамо велике потенцијале и уз помоћ стручних институција и […]

недеља, јул 24, 2011 / 07:47

Министар пољопривреде водопривреде и шумарства Републике Српске Мирослав Миловановић изјавио је да Српска никад није имала довољно пшенице и да ће се веома озбиљно приступити у рјешавању овога проблема.

"Сачинићемо програм производње меркантилне пшенице у Републици Српској, како би ратари били стимулисани да производе хљебно жито. Имамо велике потенцијале и уз помоћ стручних институција и адекватне подршке ратарима моћи ћемо произвести знатно веће количине пшенице", рекао је Миловановић.

На питање да ли ће Влада Српске ратарима због суше отписати дио дугова за подигнуто минерално ђубриво и дизел гориво, Миловановић је одговорио да информација о томе и даље нема.

"Евидентно је да су штете од суше велике и да су пољопривредници оштећени, али о томе још није расправљано на сједницама Владе Српске", рекао је Миловановић приликом традиционалне "Рогољске жетве" у Рогољима код Градишке.

Данашњу манифестацију у лијевчанском селу Рогољи Миловановић је оцијенио као својеврсну промоцију производње пшенице у Републици Српској.Оставите одговор