Mилићи:Прорадила Дрвопрерада

Сектор "Дрвопрерада" Компаније "Боксит" из Милића од данас поново ради пуним капацитетима у примарној и финалној производњи, након што је менаџмент "Боксита" са управом Шумског газдинства /ШГ/ "Бирач" из Власенице постигао договор о дугорочном и уредном снабдијевању квалитетном сировином – трупцима. "Очекујемо да ћемо већ током септембра постићи ниво производње која треба да обезбиједи профитабилно […]

понедељак, септембар 3, 2012 / 17:03

Сектор "Дрвопрерада" Компаније "Боксит" из Милића од данас поново ради пуним капацитетима у примарној и финалној производњи, након што је менаџмент "Боксита" са управом Шумског газдинства /ШГ/ "Бирач" из Власенице постигао договор о дугорочном и уредном снабдијевању квалитетном сировином – трупцима.

"Очекујемо да ћемо већ током септембра постићи ниво производње која треба да обезбиједи профитабилно пословање", саопштено је данас из Службе за односе са јавношћу Компаније "Боксит".

У саопштењу се додаје да је ријеч о производњи робе за европско тржиште.

Запослени који су привремено били упућени на чекање већ од данас су на радним мјестима и раде пуно радно вријеме. До краја године планирано је увођење вишесмјенског рада што ће омогућити да, осим 50 запослених, буде ангажован и одређен број стручних и интерно обучених лица, кажу у милићкој Компанији.

У Сектору је почетком августа прекинута производња, а радници су упућени на чекање.

Менаџмент фирме овакав потез образложио је високим цијенама улазних сировина, великим наметима државе, те ниским цијенама робе на тржишту, због које је Сектор перманентно исказивао губитке у пословању.

Компанија "Боксит" уложила је у Сектор "Дрвопрерада" око четири милиона КМ властитих средстава и новца Инвестиционо-развојне банке Републике Српске.Оставите одговор