Михајловићева: Лагумџија има довољно својих Срба

Срби у Федерацији БиХ нису конститутиван народ што се најбоље види у институцијама тог ентитета, највише у федералном парламенту, а разлог за то лежи у чињеници што су њихови представници људи који се заштитом српских интереса немају готово ништа, изјавила је Срни посланик СНСД у Дому народа федералног парламента Славица Михајловић. Михајловићева каже да Срби […]

среда, јун 1, 2011 / 11:59

Срби у Федерацији БиХ нису конститутиван народ што се најбоље види у институцијама тог ентитета, највише у федералном парламенту, а разлог за то лежи у чињеници што су њихови представници људи који се заштитом српских интереса немају готово ништа, изјавила је Срни посланик СНСД у Дому народа федералног парламента Славица Михајловић.

Михајловићева каже да Срби из политичких партија из Федерације БиХ не заступају интерес народа коме припадају, него воде политику странке која их је кандидовала на то мјесто.

Она каже да је у Представничком дому Федерације БиХ једини истински представник Срба Велимир Кунић из СНСД-а.

Када је ријеч о федералном Дому народа, она наводи да је у Клубу Срба већина из странака из Федерације и то су "политички приватни Срби".

"Лидер СДП Златко Лагумџија има довољно својих Срба, али однедавно и Хрвата што му омогућује да контролише сва три клуба", рекла је Михајловићева.

Посланик СНСД у Дому народа Драган Пузигаћа каже да ни у овом сазиву Дома народа не треба очекивати сарадњу у Клубу Срба, јер Срби неће моћи да остваре своја права, нити да заштите витални национални интерес, зато што су њихове позиције у власти попуњене Србима из бошњачких партија, прије свега из СДП-а.

"Они раде по налогу свог шефа умјесто да заступају интересе народа којем припадају. Прича се само понавља тако да ће и даље Срби из партија које нису регистроване у Републици Српској, а које чине већину у Клубу Срба у федералном Дому народа заступати интересе својих партија, али не и интересе српског народа", каже Пузигаћа.

И Михајловићева и Пузигаћа кажу да је очигледно куда води политика СДП-а, поготво након успостављања власти у Федерацији БиХ, додајући да се Бошњаци сада према Хрватима понашају као раније према Србима.Оставите одговор