Meркатор: Ученици се такмичили у предузетништву

Бања Лука – Јуче је у просторијама Меркатор Центра Бања Лука свечано отворена Глобална седмица предузетништва чији је организатор Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа Републике Српске. У сарадњи са организаторима пројекта Меркатор Бања Лука јуче је био домаћин такмичења средњошколаца у продаји производа у Хипермаркету Меркатор Центра Бања Лука, као првој у […]

уторак, новембар 16, 2010 / 09:36

Бања Лука – Јуче је у просторијама Меркатор Центра Бања Лука свечано отворена Глобална седмица предузетништва чији је организатор Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа Републике Српске.

У сарадњи са организаторима пројекта Меркатор Бања Лука јуче је био домаћин такмичења средњошколаца у продаји производа у Хипермаркету Меркатор Центра Бања Лука, као првој у низу активности које ће бити имплементиране у оквиру Глобалне седмице предузетништва у периоду од 15. до 21. новембра 2010. године.

Подршку Меркатора Бања Лука на пресс конференцији одржаној прије почетка такмичења исказао је директор компаније Меркатор Бања Лука, господин Дамјан Давидовић истакавши: „Поздрављамо иницијативу Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа која има за циљ да инспирише младе људе да кроз директно ангажавање своје идеје претворе у стварност. Пословање Меркатора Бања Лука је увијек усмјерено на конкретне акције којима помажемо рад заједнице у којој дјелујемо тако да нам представља велико задовољство што смо у прилици бити партнер а уједно и домаћин првој, у низу активности у глобалној седмици предузетништва.

У динамичној атмосфери Меркатор Центра Бања Лука кроз такмичарски дух ученици су на практичан начин примјенили знање из области предузетништва. Умијеће у продаји кроз анимирање купаца показало је 9 тимова у којима је учествовало 27 средњошколаца Техничке, Угоститељске и Пољопривредне школе.

Најбољи по броју проданих артикала освојили су новчане награде, док су сви учесници данашњег такмичења укључујући и побједнике, освојили поклон пакете које је обезбиједио Меркатор у сарадњи са партнерима.Оставите одговор