Фејсбук Титан: Мало боље од електронске поште

Марк Цукерберг коначно је представио јавности нови специјалитет из Феjсбук кухиње – у склопу опције Месиџ корисницима ће од сада на располагању бити и могућност отварања е-маил налога на домену "фејсбук тачка ком". Иако се већ неко вријеме спекулисало да Феjсбук спрема своју верзију електронске поште, испоставило се да је "Пројекат Титан" неупоредиво бољи, преноси […]

уторак, 16 новембра, 2010 / 10:15

Марк Цукерберг коначно је представио јавности нови специјалитет из Феjсбук кухиње – у склопу опције Месиџ корисницима ће од сада на располагању бити и могућност отварања е-маил налога на домену "фејсбук тачка ком".

Иако се већ неко вријеме спекулисало да Феjсбук спрема своју верзију електронске поште, испоставило се да је "Пројекат Титан" неупоредиво бољи, преноси Ројтерс.

Нова платформа корисницима нуди све облике комуникације на једном мјесту.

“Ово није убица елекстонске поште, како се спекулисало. Ово је систем комуникације који у себи садржи и е-маил, и то представља наше виђење будућности размјене порука”, каже Цукерберг, додајући да Феjсбуков тим не вјерује да ће е-маил бити доминантан у годинама које долазе.

Нова Феjсбукова платформа повезује све системе комуницирања преко Интернета, па ће корисници осим преко електронске поште и постојећих Феjсбук порука, са пријатељима моћи да буду у вези и СМС, као и преко различитих Инстант Месинџер сервиса какве нуде Јаху, АОЛ или Мсн.

Још једна предност нове платформе је и то што ће корисници моћи све о чему су причали са једним пријатељем да виде као један разговор. На располагању ће им бити и филтер који ће им приказивати тачно оне поруке које желе да виде.

“Корисници ће сами одлучити како желе да комуницирају са својим пријатељима, СМС-ом, преко чета, маила или порука. Они са којима разговарате поруку ће примити на начин који њима одговара”, каже Цукерберг.

Нова платформа представљена је у понедељак у Сан Франциску, а Ендру Бозворт, директор развоја Феjсбука каже да је на пројекту 15 најбољих инжењера ове компаније радило 15 мјесеци.Оставите одговор