Meктић на удару порталоида, повезали га са Харадинајем

Министар безбједности БиХ Драган Мектић оптужио је СНСД да стоји иза портала "Говори Србија" који је данас пласирао наводну изјаву косовског премијер Рамуша Харадинаја, између осталог, о томе како са Мектићем дијели исте вриједности.

четвртак, март 15, 2018 / 17:19

Нема потребе да демантујем ову вијест, јер је сваком нормалном човјеку јасно да није истинита. Но, ово говори о безочности власти у РС, поручује Мектић у разговору за Вијести.

"Моји страначки сарадници су предлегали све изјаве које је Харадинај дао посљедња три дана. Нигдје не постоји његова изјава коју је објавио овај портал, а који нема ни импресум, ни контакт и ни адресу", казао је Мектић, наводећи да је миишљења да Харадинај уопште не зна за њега.

Лично мислим да Харадинај уопште на зна за мене и да није чуо за мене, не знам по чему бих му ја могао бити битан и интересантан. Цијели случај је најгнуснија лаж коју измишља СНСД преко оваквих портала, које су направили. То говори о томе чиме је све у стању да се служи ова политичка партија како би одбранила диктатуру и режим који су увели. Међутим, ово доказује и колико их је страх од надолазећих избора и колико их је ухватила паника што ће морати полагати рачуне пред народом за све пљачке, крађе и преваре", објашњава Мектић.

Он тврди да је "Говори Србија" СНСД-ов портал, помоћу којег ова странка "сије најгнусније лажи, завађа и дијели српски народ, јер њени чланови знају да само на завађеном и подијељеном српском народу могу да граде политичку каријеру каријеру".

"Ово је, дакле, смишљена лаж СНСД-а и нека их буде срамота чиме се све служе и на шта су све спремни! То мени потврђује причу и о атентатима и о црним листама, јер ово је етикетирање и стављање мете на леђа. Но, не плашим се њих и њиховог лоповлука, ма шта они покушали измислити и смислити", категоричан је Мектић.

СДС: Скреће се пажња са приче о радарима

Преношењем измишљене вијести којом се блати министар Мектић са порталоида СНСД-а "Говори Србија", који нема ни импресум, ни контакт и ни адресу, новинска агенција СРНА и Радио-телевизија Републике Српске још једном су потврдили да готово свакодневно крше све професионалне и моралне норме и стандарде у новинарству, саопштено је из Српске демократске странке.

У саопштењу се каже да би општа, законска обавеза медија требало да буде објављивање имена и контаката власника, уредника и редакције медија.

"Подсјећамо уредништво СРНЕ и РТРС-а да и онај ко преноси лажне вијест, одговара по закону као и аутор таквих вијести. Осим тога, новинска агенција СРНА и Радио-телевизуја Републике Српске као јавне службе грађана требају да имају посебну одговорност за ширење дезинформација, стварање страха и панике и изазивање мржње и сукоба", наводи се у саопштењу.

СДС подсјећа да СРНА и РТРС требају да воде рачуна о кредибилитету који уживају у јавности а не да постају проточни бојлери за преношење дезинформација и лажи порталоида блиских режиму.

"Сматрамо да је циљ лажне вијести режимског порталоида скретање пажње са пораза политике СНСД-а када је у питању набавка радара кроз јавно-приватно партнерство и по Републику Српску опасних порука Милорада Додика о подршци трећем ентитету којим би се отпаковао Дејтонски споразум а Републике Српска непотребно довела у опасност", каже се у саопштењу СДС.7 КОМЕНТАРА

  1. Наравно да је спин. Спин који је одрађен као проту-услуга а одрадили су их бивши сарадници „U“ДБА-е како би помогли својим бившим колегама. Чињеница је да „U“ДБА и данас ради против нашег народа али је жалосна чињеница да је огромна већина у врху владајућег режима из тих структура. Ту се могу убројити и разни савјетници , како они за које се зна тако и они који нису познати у јавности или који се воде као бивши.

   А колико су повезани и ко је све могао наручити , можда је одговор у овом тексту :

   http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Hronika&clanak=481820&datum=2015-03-18

 1. Не бих о министрима полиције.

  Хожу да кажем како ми леже она изјава Павића синоћ у телерингу, изјава по питању појављивања министра полиције сваки дан на конференцији за штампу.

  Е кад доживимо да министар полиције има једну конференцију за штампу годишње,, а ја се надам да ће то бити после избора, то би се већ могло назвати државом.

  Значи, полиција ради свој посао, министар полиције, једном, два пута годишње има конференцију за штампу, али оно што тада каже, то одјекује пола године и више.

  Таква би рецимо била влада Републике Српске коју желе зелени и види Лазаревић.

  1. Никола,
   за министра полиције је потребно „нешто“ много више од нивоа самог лика смркнуте фаце неког командирчића сеоске полицијске станице којом плаши сељане.
   Сјетимо се такође Чађе,..

 2. “… казао је Мектић, наводећи да је миишљења да Харадинај уопште не зна за њега.“

  Је ли то Храдинај изјавио или није, не би требало да брине Мехтића нити нашу јавност. Не може он бити одговоран шта неко други говори о њему.

  Мени смета лаж да Харадинај не зна за њега.
  Зна итекако.

  Наиме, у Приштини је, у вријеме мандата Мехтића, одржано велико суђење Насеру Кељмендију, на којем је један од главних протагониста био бивши министар безбједности Фахрудин Радончић, Мехтићев претходник.

  Познато је да је Мехтићево министраство, по службеној дужности, вјеровано требало слати неке информације приштинском суду о Кељмендију, а слање тих информација је могао одобрити само Мехтић.

  Шта је он тамо слао треба утврдити, па на основу тога закључити има ли Храдинај разлога да симпатише Мехтића.

  Зато је Мехтићево мишљење да Харадинај не зна за њега, глупо и намијењено наивнима.

  1. Složio bi se sa Simom.
   Malo sam pregledao i na prvi pogled djeluje da Govori Srbija pripada istom krugu kao što su Pink,alo,informer,hepi, kurir i nin u roli toalet papira.
   Srbija govori i izvozi destabilizaciju susjeda.

Оставите одговор