Медведев разријешио дужности неколико војних званичника

Руски предсједник Дмитриј Медведев смијенио је неколико индустријских званичника из области одбране и војних официра, јер нису испунили одредбе уговора склопљених са војском, саопштио је данас Кремљ. Русија је обећала да ће у наредних десет година уложити више од 700 милиона долара у модернизацију војне опреме, али је реализација плана успорена због кашњења у испорукама […]

среда, мај 18, 2011 / 07:46

Руски предсједник Дмитриј Медведев смијенио је неколико индустријских званичника из области одбране и војних официра, јер нису испунили одредбе уговора склопљених са војском, саопштио је данас Кремљ.

Русија је обећала да ће у наредних десет година уложити више од 700 милиона долара у модернизацију војне опреме, али је реализација плана успорена због кашњења у испорукама наоружања и усљед зстарјеле технологије.

У саопштењу Кремља наводи се да је међу смијењеним званичницима и директор фирме "Измаш", која производи аутоматску пушку "калашњиков".

Медвдев је разријешио дужности и неколико војних официра који су наручили наоружање, укључујући једног члана Генераштаба и једног морнаричког вице-адмирала.

У саопштењу се додаје да ће против одређеног броја смијењених званичника бити покренути дисциплински поступци.

Иако ужива статус другог највећег свјетског извозника наоружања, руска индустрија оружја стагнира од распада Совјетског Савеза.Оставите одговор