Медведев разријешио дужности неколико војних званичника

Руски предсједник Дмитриј Медведев смијенио је неколико индустријских званичника из области одбране и војних официра, јер нису испунили одредбе уговора склопљених са војском, саопштио је данас Кремљ. Русија је обећала да ће у наредних десет година уложити више од 700 милиона долара у модернизацију војне опреме, али је реализација плана успорена због кашњења у испорукама […]

среда, 18 маја, 2011 / 07:46

Руски предсједник Дмитриј Медведев смијенио је неколико индустријских званичника из области одбране и војних официра, јер нису испунили одредбе уговора склопљених са војском, саопштио је данас Кремљ.

Русија је обећала да ће у наредних десет година уложити више од 700 милиона долара у модернизацију војне опреме, али је реализација плана успорена због кашњења у испорукама наоружања и усљед зстарјеле технологије.

У саопштењу Кремља наводи се да је међу смијењеним званичницима и директор фирме "Измаш", која производи аутоматску пушку "калашњиков".

Медвдев је разријешио дужности и неколико војних официра који су наручили наоружање, укључујући једног члана Генераштаба и једног морнаричког вице-адмирала.

У саопштењу се додаје да ће против одређеног броја смијењених званичника бити покренути дисциплински поступци.

Иако ужива статус другог највећег свјетског извозника наоружања, руска индустрија оружја стагнира од распада Совјетског Савеза.