Медведев прижељкује Путина за предсједника

Руски предсједник Дмитриј Медведев рекао је данас да премијер Владимир Путин треба да се кандидује за предсједничке изборе наредне године. "Мислим да би било поштено ако би странка одобрила кандидатуру Владимира Путина за предсједника Русије", истакао је Медведев, јавља РИА Новости. Говорећи на конгресу владајуће партије Јединствена Русија Медведев је данас рекао да је спреман […]

субота, септембар 24, 2011 / 13:59

Руски предсједник Дмитриј Медведев рекао је данас да премијер Владимир Путин треба да се кандидује за предсједничке изборе наредне године.

"Мислим да би било поштено ако би странка одобрила кандидатуру Владимира Путина за предсједника Русије", истакао је Медведев, јавља РИА Новости.

Говорећи на конгресу владајуће партије Јединствена Русија Медведев је данас рекао да је спреман "да се бави практичним радом у влади".

Са своје стране, Путин је предложио Медведева да буде носилац листе Јединствене Русије на парламентарним изборима 4. децембра.

У јавности су биле разне спекулације о томе ко ће се кандидовати за предсједника на изборима 2012 у Русији.

Медведев се често види као млађи партнер премијера Владимира Путина, који га је и одредио за свог насљедника 2008. године након два узастопна предсједничка мандата.Оставите одговор