Медведев: Не идимо путем комуниста

Руски премијер Дмитриј Медведев упозорио је своју владајућу партију Јединствена Русија да не понови грешке Комунистичке партије из времена Совјета. "Немамо намјеру да будемо Комунистичка партија СССР-а, посебно када знамо да се то није добро завршило", рекао је Медведев на састанку са активистима странке из руске републике Сахе. Медведев је цитирао Владимира Иљича Лењина, који […]

уторак, април 2, 2013 / 10:55

Руски премијер Дмитриј Медведев упозорио је своју владајућу партију Јединствена Русија да не понови грешке Комунистичке партије из времена Совјета.

"Немамо намјеру да будемо Комунистичка партија СССР-а, посебно када знамо да се то није добро завршило", рекао је Медведев на састанку са активистима странке из руске републике Сахе.
Медведев је цитирао Владимира Иљича Лењина, који је рекао да странка треба да иде својим путем, али није то детаљно објаснио, пренијели су руски медији.

Јединствену Русију су више пута упоредили са Комунистичком партијом Совјетског Савеза, а посљедњи предсједник СССР-а Михаил Горбачов рекао је 2010. године да је владајућа странка "лоша копија комуниста".

Прошле седмице, руски предсједник Владимир Путин поново је увео титулу и награду из времена СССР-а "Херој рада".Оставите одговор