Медаље за српске стријелце

Женска сенироска репрезентација Србије освојила је данас златну медаљу у дисциплини ваздушни пиштољ на шампионату Европе, који се од 3. до 6. марта одржава у Бреши. Тим у саставу Јасна Шекарић, Бобана Величковић и Зорана Аруновић забиљежио је у финалу резултат 1.150 кругова и нашао се на побједничком постољу испред селекција Бјелорусије и Француске. Ово […]

недеља, март 6, 2011 / 14:00

Женска сенироска репрезентација Србије освојила је данас златну медаљу у дисциплини ваздушни пиштољ на шампионату Европе, који се од 3. до 6. марта одржава у Бреши.

Тим у саставу Јасна Шекарић, Бобана Величковић и Зорана Аруновић забиљежио је у финалу резултат 1.150 кругова и нашао се на побједничком постољу испред селекција Бјелорусије и Француске.

Ово је треће одличје за Србију на првенству у Бреши, након сребрне медаље Андирје Златића у ваздушном пиштољу и "бронзе" коју је освојила мушка сениорска репрезентација у у истој дисциплини.

Занимљиво је да су све три наше репрезентативке обезбиједиле пласман у финале и у појединачној конкуренцији. Шекарић је у квалификацијама била четврта, Величковић пета, а Аруновић седма.

Златићу сребро на првенству Европе

Репрезентативац Србије у стрељаштву Андреја Златић освојио је данас сребрну медаљу у дисциплини ваздушни пиштољ на шампионату Европе.

Златићу је веома мало недостајало да се на Европском првенству окити најсјајнијим одличјем, које је припало француском представнику Франку Димолину, док је "бронза" отишла у руке Украјинцу Олегу Омелчуку.

Наш такмичар је у основном дијелу имао је 588 кругова, док су у расподјели медаља одлучивале последње двије серије у којима је искусни Димолин погодио 9,4 и 9,7, а Златић 9,1 и 9,9 кругова. На крају је Француз тријумфовао за 0,7 кругова!

До медаља трећег дана континенталног шампионата у гађању ваздушним оружјем дошла је и сениорска репрезентација у дисциплини пиштољ са 1.740 кругова. Осим Златића, у српском тиму били су још Дамир Микец и Димитрије Гргић.

Златна медаља припала је селекцији Русије, а сребрно одличје државном тиму Бјелорусије.

Најмлађа чланица сениорске репрезентације Србије Ивана Максимовић пласирала се у финале у дисциплини ваздушна пушка и освојила седмо место са 487,6 кругова.Оставите одговор