Меч Естонија – Бугарска намјештен?

Предсједник Фудбалског савеза Естоније Ајвар Похлак је изразио сумњу да је пријатељски меч између Естоније и Бугарске намјештен. Меч је одигран у сриједу и завршен је резултатом 2:2, а сва четири гола постигнута су из једанаестерца. У Естонији вјерују да је поменути дуел био повезан са кладионицама и да је у питању превара. “Обавијестио сам […]

петак, фебруар 11, 2011 / 13:55

Предсједник Фудбалског савеза Естоније Ајвар Похлак је изразио сумњу да је пријатељски меч између Естоније и Бугарске намјештен.

Меч је одигран у сриједу и завршен је резултатом 2:2, а сва четири гола постигнута су из једанаестерца.

У Естонији вјерују да је поменути дуел био повезан са кладионицама и да је у питању превара. “Обавијестио сам надлежне органе да је меч сумњив и да је потребна контрола”, рекао је Похлак.

Поред овог меча, сумњив је и дуел Боливије и Летоније (2:1), на ком су такође сви голови постигнути из једанаестерца.

Предсједник ФС Естоније верује да су судије имале главну улогу јер су сва три пенела у мечу Боливије и Летоније била сумњива. Још сумњивије је да је судија утакмице Естонија – Бугарска делегату одбио да каже како се зове.

Похлак још наводи да су квоте на оба меча, када је у питању број постигнутих голова, биле необично високе, што даје разлог да се се посумња у превару.

Естонија је у квалификацијама за Европско првенство у групи са Србијом.Оставите одговор