Мајске музичке свечаности у Бијељини

Десети хорски фестивал "Мајске музичке свечаности", у организацији Српског пјевачког друштва "Србадија", након празничног бденија у манастиру Светог Василија Острошког у Бијељини, свечано ће бити отворен у сриједу, 11. маја. Отварање фестивала предвиђено је за 20.00 часова у сали Градског биоскопа када ће наступити Краљевски гудачи Светог Ђорђа Српског црквеног пјевачког друштва „Србадија“. На овогодишњем […]

понедељак, мај 9, 2011 / 18:53

Десети хорски фестивал "Мајске музичке свечаности", у организацији Српског пјевачког друштва "Србадија", након празничног бденија у манастиру Светог Василија Острошког у Бијељини, свечано ће бити отворен у сриједу, 11. маја.

Отварање фестивала предвиђено је за 20.00 часова у сали Градског биоскопа када ће наступити Краљевски гудачи Светог Ђорђа Српског црквеног пјевачког друштва „Србадија“.

На овогодишњем хорском фестивалу, на којем ће учествовати више од 20 ансамбала из БиХ и Србије, наступаће и СКУД „Црњелово“, студенти Академије умјетности Слобомир П Универзитета и Педагошког факултета, а биће организовано и такмичење дјечијих, мушких, женских, мјешовитих и мјешовитих камерних хорова и ансамбала са традиционалном музиком.

Затварање Десетог хорског фестивала предвиђено је у недељу, 15. маја, у 19.00 часова на Тргу Краља Петра првог Карађорђевића.

Из Организационог одбора фестивала истичу да је у протеклих девет година Бијељина, захваљујући „Мајским музичким свечаностима“, угостила преко 15 000 хорских пјевача и на десетине еминентних стручњака из свијета музике.Оставите одговор