Мајкрософт представио Виндовс 8

Мајкрософт је представио нову верзију Виндовса на симултаним конференцијама у Америци и на Тајвану. Јединствен изглед Виндовса 8 прилагођен је прије свега употреби путем тачскрина. Новитети које доноси Виндовс 8 демонстрирани су на таблетима, телефонима и десктоп рачунарима, а као што се и очекивало, биће могуће "традиционално" коришћење уз помоћ тастатуре и миша, али и […]

уторак, јун 7, 2011 / 07:37

Мајкрософт је представио нову верзију Виндовса на симултаним конференцијама у Америци и на Тајвану. Јединствен изглед Виндовса 8 прилагођен је прије свега употреби путем тачскрина.

Новитети које доноси Виндовс 8 демонстрирани су на таблетима, телефонима и десктоп рачунарима, а као што се и очекивало, биће могуће "традиционално" коришћење уз помоћ тастатуре и миша, али и путем тачскрина, за геџетомане.

Прецизан датум пуштања на тржиште није објављен, али се очекује да ће Виндовс 8 бити доступан најкасније у октобру 2012.

Нови Виндовс потпуно је редизајниран, а оно на шта су навикли корисници Виндовс Фон 7, сада ће моћи да користе и у Виндовсу 8.

Јединствен изглед Виндовса 8 прилагођен је прије свега употреби путем тачскрина, поручују из Мајкрософта, а изглед корисничког интерфејса биће увијек исти, без обзира на то да ли се систем користи на телефону, таблету или десктоп рачунару.

Из Мајкрософта поручују да, упркос успјеху иПада компаније Епл, још нису "испали из игре", преноси ББЦ.Оставите одговор