Мајкрософт отпушта на хиљаде запослених широм свијета

Мајкрософт се спрема за још једно веће реструктурирање, које ће резултирати отпуштањем великог броја запослених широм свијета.

среда, јул 5, 2017 / 09:46

Званична објава ових акција се очекује касније ове недеље, а извори блиски тематици сугеришу да ће се реструктурирање фокусирати на продајни сектор софтверског гиганта, а укључиваће и спајање одјељења. Ово значи да би Мајкрософт могао објединити ентерпрајз потрошачко одјељење са једном или више СМЕ-фокусираних дивизија.

Могуће је да ће масовна отпуштања, која су у припреми, бити повезана сда интерним промјенама које је Мајкрософт начинио прошле године.

Ово није први пут да се Мицрософт одлучује на значајно смањење броја запослених. Средином 2015. године, компанија је елиминисала преко 18.000 радних мјеста широм свијета, а најскорија отпуштања компанија је спровела крајем прошле године када је без посла осталом 2850 радника.

Очекује се да ће званична објава о новим плановима за реструктрурирање и отпуштањима услиједити од стране Мајкрософта у наредним данима.Оставите одговор