Мајами отворио финале побједом, Новицки рањен

Кошаркаши Мајамија побиједили су Далас у првом мечу великог финала НБА лиге са 92:84 и повели са 1:0 у серији. Поново је "велика тројка" Хита била најзаслужнија за тријумф. Џејмс је убацио 24 поена, Вејд је имао два мање, а Бош је меч завршио са 19 поена. Најефикаснији играч меча био је Дирк Новицки са […]

среда, јун 1, 2011 / 12:09

Кошаркаши Мајамија побиједили су Далас у првом мечу великог финала НБА лиге са 92:84 и повели са 1:0 у серији.

Поново је "велика тројка" Хита била најзаслужнија за тријумф. Џејмс је убацио 24 поена, Вејд је имао два мање, а Бош је меч завршио са 19 поена.

Најефикаснији играч меча био је Дирк Новицки са 27 поена, али није имао подршку саиграча. Само су још двојица играча Даласа имала двоцифрене учинке. Тери је постигао 12, а Мерион 16 уз 10 скокова. Подбацио је Пеђа Стојаковић који се није уписао у стријелце.

Наш играч је на терену провео непуних 15 минута и за то време је три пута шутирао из игре, све за три поена. Успио је да украде двије лопте и да направи три прекршаја.

Да зло буде горе по тим из Тексаса, најбољи играч Дирк Новицки повриједио је тетиву средњег прста на лијевој руци, због чега ће до краја серије морати да носи заштиту.

Далас је успио да задржи екипу Мајамија на само 38 одсто шута из игре, што је други најлошији проценат тог тима у плеј офу, али ни то није помогло.

"Ми смо тим ветерана, али нема предаје. Зато у четвртак морамо да дамо све од себе Ако као гости успијемо да побиједимо, бићемо веома задовољни тренутним скором од 1:1, јер се серија онда сели у Далас", рекао је Новицки.

Меч број два игра се у четвртак у Мајамију.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор