Љајић: Власт ухапсила Младића због интереса државе

Ратко Младић се послије 2006. године крио на три локације у околини Београда, рекао је предсједник Националног савјета Србије за сарадњу са Хашким трибуналом Расим Љајић. Због интереса истраге, он није могао да каже о којим је локацијама ријеч, али је додао да је Младића скривао мали број људи. "Очигледно је да је врло мали […]

понедељак, мај 30, 2011 / 17:45

Ратко Младић се послије 2006. године крио на три локације у околини Београда, рекао је предсједник Националног савјета Србије за сарадњу са Хашким трибуналом Расим Љајић.

Због интереса истраге, он није могао да каже о којим је локацијама ријеч, али је додао да је Младића скривао мали број људи.

"Очигледно је да је врло мали број људи учествовао у његовом скривању и у томе треба тражити разлог овако дугог и успјешног скривања, јер је мали број људи био упознат са локацијама на којима је био", рекао је Љајић.

Одбацујући инсинуације да је Београд трговао чином изручења Младића, Љајић је рекао да, нажалост, након оптужби да је власт неспособна да ухапси Младића, сада неки аналитичари у Србији, али и дијелу међународне заједнице, тврде да га је власт крила и у погодном тренутку изручила Хагу.

Љајић је рекао да је власт свјесна да је хапшење и изручење Младића непопуларан потез који већина грађана не подржава, али да се на то одлучила по цијену губитка избора, јер је то "добро за Србију, за њену будућност и све грађане Србије".

Он је оцијенио да синоћњи митинг подршке Ратку Младићу у организацији СРС није никакав показатељ расположења грађана, јер радикали више немају снагу коју су имали 2008. године, када је ухапшен Радован Караџић.Оставите одговор