Либија: Погођен брод НАТО снага или не?

Либијска војска објавила је да је погодила најмање један брод НАТО-а у близини града Мисурате, објавила је данас агенције Ројтерс позивајући се на либијску телевизију. "Наше снаге су пуцале на ратне бродове и погодиле су најмање један од њих", објавила је државна телевизијска станица. Портпарол НАТО-а је већ демантовао ову информацију оцијенишви је као потпуну […]

среда, мај 18, 2011 / 09:45

Либијска војска објавила је да је погодила најмање један брод НАТО-а у близини града Мисурате, објавила је данас агенције Ројтерс позивајући се на либијску телевизију.

"Наше снаге су пуцале на ратне бродове и погодиле су најмање један од њих", објавила је државна телевизијска станица.

Портпарол НАТО-а је већ демантовао ову информацију оцијенишви је као потпуну измишљотину.

Он је додао да ни један брод НАТО снага није толико близу обали да би га могле погодити снаге пуковника Моамера Гадафија.

Портпарол је такође упозорио на чињеницу да је ова информација објављена 24 часа након што је један НАТО-ов брод јуришним чамцима успјешно спријечио нападе на Мисурату.

Мисурата, трећи по величини град у Либији, 200 километара источно од Триполија, већ је неколико седмица поприште сукоба побуњеника и владиних снага.

Међународна војна акција против снага лојалних либијском лидеру Моамеру Гадафију почела је 19. марта, а крајме марта акција је под НАТО командом.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор