Либија: Објављен снимак на коме се види да је Хамис Гадафи жив

Либијска државна телевизија емитовала је снимак на коме се види најмлађи син Моамера Гадафија – Хамис, за кога су побуњеници прошле недјеље тврдили да је убијен, јављају агенције. На снимцима је јуче приказан Хамис у болници док посјећује рањене у ваздушном нападу источно од Триполија. Уколико се докаже да је снимак аутентичан, то ће бити […]

среда, август 10, 2011 / 09:24

Либијска државна телевизија емитовала је снимак на коме се види најмлађи син Моамера Гадафија – Хамис, за кога су побуњеници прошле недјеље тврдили да је убијен, јављају агенције.

На снимцима је јуче приказан Хамис у болници док посјећује рањене у ваздушном нападу источно од Триполија.

Уколико се докаже да је снимак аутентичан, то ће бити први "визуелни" доказ Гадафијеве владе да је Хамис још жив.

Либијска телевизија је навела да је Хамис Гадафи јуче посјетио болницу и разговарао са људима који су раније у току дана рањени у ваздушном нападу у близини Злитана.

Вест да је још један Гадафијев син убијен процурила је у петак, 5. августа, из побуњеничких извора, који су тврдили да је Хамис погинуо у НАТО бомбардовању Злитана, 150 километара источно од Триполија.

Власти у Триполију су то убрзо демантовале.

У НАТО нападима на Либију, почетком маја убијени су најмлади Гадафијев син Саиф ал-Араб и троје унучади.Оставите одговор