Србија: Држави од продаје "Максија" 25 милиона евра

Уколико Мирослав Мишковић одлучи да порез од продаје "Максија" плати у Србији, у буџет ће се од ове трансакције до краја године слити 25 милиона евра, изјавио је директор Пореске управе Србије Драгутин Радосављевић. Он је у интервјуу за београдски недјељник НИН рекао да Пореска управа за сада нема прецизних сазнања хоће ли до тога […]

среда, август 10, 2011 / 10:01

Уколико Мирослав Мишковић одлучи да порез од продаје "Максија" плати у Србији, у буџет ће се од ове трансакције до краја године слити 25 милиона евра, изјавио је директор Пореске управе Србије Драгутин Радосављевић.

Он је у интервјуу за београдски недјељник НИН рекао да Пореска управа за сада нема прецизних сазнања хоће ли до тога доћи или неће јер, "овај обвезник још није доставио пореску пријаву са купопродајним уговором".

На питање да ли су најбогатији српски бизнисмени највише дугују за доприносе и порезе, Радосављевић је одговорио да укупан дуг на основу ових неплаћених дажбина износи 230 милијарди динара /2,2 милијарде евра/.

"Већина тога није реално наплатива, јер је реч о дуговима предузећа која су отишла у стечај или су у рестуктурисању. У овом тренутку реално је наплативо 53,9 милијарди динара", рекао је Радосављевић.

Он је подсјетио да према члану 7 садашњег пореског закона не може да откријете ко су највећи порески дужници, али је, ипак, открио да међу њима има и "познатих бизнисмена, али и политичара, људи из естраде и спорта".

Радосављевић је рекао да је предложио да се у новом закону о пореском поступку и пореској администрацији који би требало да буде усвојен до краја године, измјени одредница о тајности дужника.

Према његовим ријечима, приједлог је да се једном мјесечно у медијима објављује листа 100 највећих дужника.Оставите одговор