ЛДП: Нећемо у владу са социјалистима

Либералнодемократска партија /ЛДП/ саопштила је да је одустала од учешћа у будућој влади Србије чије формирање су најављивали заједно са Демократском странком и Социјалистичком партијом Србије, јер за њих није могућа влада са социјалистима. ЛДП наводи да је јасно да не постоји спремност да се у Србији формира влада у којој би ова странка могла […]

уторак, јун 26, 2012 / 20:29

Либералнодемократска партија /ЛДП/ саопштила је да је одустала од учешћа у будућој влади Србије чије формирање су најављивали заједно са Демократском странком и Социјалистичком партијом Србије, јер за њих није могућа влада са социјалистима.

ЛДП наводи да је јасно да не постоји спремност да се у Србији формира влада у којој би ова странка могла да афирмише реформе и вриједности за које се залаже.

„За нас није могућа влада са социјалистима, јер нисмо спремни на компромис о суштини наше политике, о европским интеграцијама, европским вриједностима, увођењу реда у јавне финансије, окретању реалности у косовској политици, неопходности да помогнемо и омогућимо процес реформисања БиХ, промјене регионалне политике“, наводи се у саопштењу.

У ЛДП-у кажу да су прије мјесец дана са ДС-ом постигли начелни договор о приоритетима политике будуће владе и о томе је требало да се изјасни СПС који то до данас није учинио.

У саопштењу се додаје да би одгађање неминовног разлаза само продубило проблеме земље у којој у овом тренутку не функционише ниједна институција.

Лидер Јединствене Србије Драган Марковић – Палма изјавио је данас да је предсједник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић добио понуду Српске напредне странке да буде премијер Србије.

Марковић је рекао да ће о понуди напредњака представници коалиције СПС-ПУПС-ЈС расправљати ових дана.

Политичке странке у Србији већ 50 дана преговарају о формирању нове владе, а једини званични разговори су и даље они између коалиције СПС-ПУПС-ЈС и демократа.Оставите одговор