Лавовско искључење из НВО ЦПЦ

Свештеник Лав Лајовић из Подгорице искључен је из НВО Црногорска православна црква, које овим дешавањима жели оставити утисак да је стварна црква, утемељена у прошлости барем колико и СПЦ.

петак, март 30, 2018 / 21:39

Централа НВО ЦПЦ није баш јасно образложила какав му се гријех ставља на терет конкретно, већ је више наведено уопштено пљување свог бившег припадника.

"На основу Устава Црногорске Православне Цркве, члан 58 став 2, Апостолскога правила 55, сагласно Апостолским правилима 31 и 39, сагласно правилу Светога четвртога Васељенскога сабора 8 и правилу Светога шестога Васељенскога сабора 34, Црквено-духовни суд Цетињске Архиепископије на Цетињу, трајно је ставио под забрану свјештенодејства и искључио из клира Црногорске православне цркве свјештеника Лава Лајовића из Подгорице", саопштено је из ЦПЦ.

Појашњавају да је Лајовић, и послије опомене и укора надлежнога архијереја, наставио рад који је у противности са Светим канонима, Црквеним правилима и Уставом Црногорске православне цркве.

"Давао је себи права која му не припадају, самовољно се понашао и доводио у заблуду вјерни народ. Вријеђао је Архијереја, клир и вјернике, правио сплетке и покушавао да доведе до подјеле међу вјерницима и окрене их против виших црквених власти", наводе из ЦПЦ.2 КОМЕНТАРА

Оставите одговор