Курдски положаји на сјеверу Ирака мета Турских авиона

Турски борбени авиони гађали су положаје милитаната из Радничке партије Курдистана (ПКК) на сјеверу Ирака, неколико часова након што је у нападу побуњеника на југоистоку Турске убијено 12 војника. Телевизија НТВ јавила је да су авиони напали мете у регионима Кандил и Зап, гдје се налазе побуњеничке базе. Агенција Ројтерс јавила је да су турски […]

четвртак, август 18, 2011 / 06:04

Турски борбени авиони гађали су положаје милитаната из Радничке партије Курдистана (ПКК) на сјеверу Ирака, неколико часова након што је у нападу побуњеника на југоистоку Турске убијено 12 војника.

Телевизија НТВ јавила је да су авиони напали мете у регионима Кандил и Зап, гдје се налазе побуњеничке базе.

Агенција Ројтерс јавила је да су турски војници страдали када је њихово возило захватила експлозије бомбе, или мине, док се у другим извјештајима помиње да су убијени из засједе.

Током протеклог мјесеца, 13 турских војника и седам курдских побуњеника погинуло је у најсмртоноснијем сукобу у протекле три године.

У посљедњих неколико седмица активности милитаната, укључујући отмице, све су интензивније. У побуни против турске управе, која траје већ 27 година, погинуло је више од 40 000 људи.Оставите одговор