Кривична пријава против Ђукановића и Берлусконија

ПОДГОРИЦА – Опозициони Покрет за промјене (ПзП) поднио је кривичну пријаву против бившег премијера Црне Горе Мила Ђукановића и италијанског премијера Силвија Берлусконија.   ПзП оптужује њих двојицу и још седам особа да су злоупотријебили службени положај током приватизације Електропривреде Црне Горе и Црногорског електропреноса. Кривичне пријаве су поднесене и против потпредсједника црногорске владе Вујице […]

уторак, фебруар 15, 2011 / 15:18

ПОДГОРИЦА – Опозициони Покрет за промјене (ПзП) поднио је кривичну пријаву против бившег премијера Црне Горе Мила Ђукановића и италијанског премијера Силвија Берлусконија.

 

ПзП оптужује њих двојицу и још седам особа да су злоупотријебили службени положај током приватизације Електропривреде Црне Горе и Црногорског електропреноса.

Кривичне пријаве су поднесене и против потпредсједника црногорске владе Вујице Лазовића и бившег министра Бранимира Гвозденовића.

Пријаве су поднесене и против тројице руководилаца Електропривреде и Црногорског електропреноса, као и против предсједника Комисије за хартије од вриједности Зорана Ђикановића.

У образложењу се наводи да су они одговорни за осмишљавање и спровођење сценарија преузимања црногорског енергетског сектора од италијанских интересних структура и прибављање материјалне користи.

Лидер ПзП-а Небојша Медојевић је на конференцији за новинаре, поводом подношења кривичних пријава, навео да ће, уколико државни тужилац не покрене преткривични поступак, они позвати грађане на уличне протесте.

Медојевић је рекао да очекује да ће се овим поводом огласити и црногорски премијер Игор Лукшић.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *