11:44 Нијемци извиждали Рода Стјуарта у Лајпцигу након што је пружио подршку Зеленском07:59 Жељка: Нестабилност у БиХ не производи Русија, већ муслимански фактор уз помоћ странаца07:56 Столтенберг пријети распоређивањем нуклеарног наоружања према Русији07:53 Гогановић критикује шефа јавно, умјесто да пређе у сусједну канцеларију07:51 Угари су сада добри, не као у Бранково вријеме: Иштван Турци добио награду именовану по Радичевићу07:47 Минић очекује жетву пшенице којој се не може утицати на цијену07:42 Јеленка из САД сматра да крађа није крађа, ако се краде од Русије07:38 Русија ће тражити да се Генерална скупштина УН изјасни о злочинима Њемачке07:36 Василиј Небензја: Украјина мора да призна стварност на бојишту и да јасне гаранције о неутралности07:34 Живадин Јовановић: Запад покушава да своју експанзионистичку политику и агресију свали на друге

Кривична пријава против Ђукановића и Берлусконија

ПОДГОРИЦА – Опозициони Покрет за промјене (ПзП) поднио је кривичну пријаву против бившег премијера Црне Горе Мила Ђукановића и италијанског премијера Силвија Берлусконија. ПзП оптужује њих двојицу и још седам особа да су злоупотријебили службени положај током приватизације Електропривреде Црне Горе и Црногорског електропреноса. Кривичне пријаве су поднесене и против потпредсједника црногорске владе Вујице Лазовића […]

уторак, фебруар 15, 2011 / 15:18

ПОДГОРИЦА – Опозициони Покрет за промјене (ПзП) поднио је кривичну пријаву против бившег премијера Црне Горе Мила Ђукановића и италијанског премијера Силвија Берлусконија.

ПзП оптужује њих двојицу и још седам особа да су злоупотријебили службени положај током приватизације Електропривреде Црне Горе и Црногорског електропреноса.

Кривичне пријаве су поднесене и против потпредсједника црногорске владе Вујице Лазовића и бившег министра Бранимира Гвозденовића.

Пријаве су поднесене и против тројице руководилаца Електропривреде и Црногорског електропреноса, као и против предсједника Комисије за хартије од вриједности Зорана Ђикановића.

У образложењу се наводи да су они одговорни за осмишљавање и спровођење сценарија преузимања црногорског енергетског сектора од италијанских интересних структура и прибављање материјалне користи.

Лидер ПзП-а Небојша Медојевић је на конференцији за новинаре, поводом подношења кривичних пријава, навео да ће, уколико државни тужилац не покрене преткривични поступак, они позвати грађане на уличне протесте.

Медојевић је рекао да очекује да ће се овим поводом огласити и црногорски премијер Игор Лукшић.Оставите одговор