Инцко: Нећу укидати плате

САРАЈЕВО – Високи представник у БиХ Валентин Инцко изјавио је да не планира користити бонска овлашћења и на тај начин забрањивати плате изабраним званичницима као санкцију за неформирање власти. "Мени је то мрско, а то се већ десило у Брчком и Мостару. Нисам велики пријатељ бонских овлашћења. У неком смислу то је деградација људи. Неки […]

уторак, фебруар 15, 2011 / 15:16

САРАЈЕВО – Високи представник у БиХ Валентин Инцко изјавио је да не планира користити бонска овлашћења и на тај начин забрањивати плате изабраним званичницима као санкцију за неформирање власти.

"Мени је то мрско, а то се већ десило у Брчком и Мостару. Нисам велики пријатељ бонских овлашћења. У неком смислу то је деградација људи. Неки су богати и то им и не би била казна", рекао је Инцко, додавши да је имао случајеве забране плата након којих је зажалио јер су то тим људима била једина примања.

Гостујући у програму Телевизије ОБН, Инцко је истакао да је дубоко убијеђен да се уз добру вољу може дођи до договора, те да ће се интензивније укључити како би подстицао договор, ако у наредним мјесецима власт не буде формирана.

Инцко сматра да за договор о формирању власти нема добре воље и да у цијелој причи превладава инат.

"Постоји шанса договора код њемачке канцеларке Ангеле Меркел, то је европски систем договарања и европски пут", рекао је он.

Инцко је додао да наредне власти морају више пажње посветити хрватском питању у БиХ.Оставите одговор