Ковачевић: Помаци ка запослењу

Влада Републике Српске донијела је данас најновије измјене и допуне Уредбе о подстицају запошљавања незапослених лица у РС чији је циљ смањење незапослености додјелом бесповратних средстава послодавцима, изјавио је министар индустрије, енергетике и рударства РС Жељко Ковачевић. Ковачевић је рекао новинарима након сједнице Владе да је измјена учињена због проблема у процедури запошљавања на коју […]

петак, август 26, 2011 / 16:32

Влада Републике Српске донијела је данас најновије измјене и допуне Уредбе о подстицају запошљавања незапослених лица у РС чији је циљ смањење незапослености додјелом бесповратних средстава послодавцима, изјавио је министар индустрије, енергетике и рударства РС Жељко Ковачевић.

Ковачевић је рекао новинарима након сједнице Владе да је измјена учињена због проблема у процедури запошљавања на коју се наишло током примјене Уредбе, те потребе за јаснијим и прецизнијим формулисање одредаба.

Он је навео да је, између осталог, измјенама дефинисан број дана на евиденцији Завода за запошљавање РС који је са 60 смањен на 30, као и да је смањен број радника обавезног запошљавања са 10 на осам, док је максималан број са 50 повећан на 80 радника.

Ковачевић је подсјетио да је за подстицање додатног запошљавања планирано пет милиона КМ, од чега је још остало нераспоређено за те намјене око 2,6 милиона КМ.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор