Коузи: Није сигурно да ће Младић бити осуђен за геноцид

Пензионисани холандски генерал Ханс Коузи изјавио је да "није сигурно" да ће некадашњи командант Војске РС генерал Ратко Младић бити осуђен за геноцид, јер он није "унапријед планирао да побије муслимане у Сребреници 1995. године". Коузи који је 1995. године био главнокомандујући холандске армије, сматра да је била грешка што је Том Кареманс био командант […]

субота, јун 4, 2011 / 14:06

Пензионисани холандски генерал Ханс Коузи изјавио је да "није сигурно" да ће некадашњи командант Војске РС генерал Ратко Младић бити осуђен за геноцид, јер он није "унапријед планирао да побије муслимане у Сребреници 1995. године".

Коузи који је 1995. године био главнокомандујући холандске армије, сматра да је била грешка што је Том Кареманс био командант холандског батаљона Унпрофора у Сребреници.

"У вријеме када је послат у Сребреницу, Кареманс је имао приватних проблема, у току је био развод његовог брака. Да сам то тада знао, никада га не бих послао. Развод одузима пуно енергије, која је њему тада била потребна за друге ствари", рекао је Коузи за холандске медије.

Он сматра да "мисија не била окончана другачије ни да је на њеном челу био неко други умјесто Кареманса".

"Услови су били ужасни. Холандски батаљон ништа није могао да уради", рекао је Коузи.Оставите одговор