Котор Варош: Деминирање

План противминског дјеловања за општину Котор Варош у овој години садржи листу од пет приоритета укупне површине 155 799 метара квадратних, а почетак деминирања планиран је након обезбјеђења потребних средстава, саопштено је из општинске Цивилне заштите. План противминског дјеловања данас су потписали представници локалне заједнице и регионалне бањалучке Канцеларије "БиХ Центра за уклањање мина". Након […]

среда, јун 1, 2011 / 16:15

План противминског дјеловања за општину Котор Варош у овој години садржи листу од пет приоритета укупне површине 155 799 метара квадратних, а почетак деминирања планиран је након обезбјеђења потребних средстава, саопштено је из општинске Цивилне заштите.

План противминског дјеловања данас су потписали представници локалне заједнице и регионалне бањалучке Канцеларије "БиХ Центра за уклањање мина".

Након извиђања, сумњиве површине под минама на подручју општине Котор Варош са провобитних 12,49 повећане су на 18,7 километара квадратних, рекао је руководилац општинске Цивилне заштите Гостимир Милић.

Највеће површине под минама налазе се на граничном подручју према општини Травник, у рејону Влашића, гдје је которварошком Шумском газдинству "Врбања" више од 15 година онемогућена експлоатација шума.

У наредном периоду биће настављено обиљежавање минских поља на локалитетима Крушево брдо, Соколине, Вишевице и Плане.Оставите одговор