Космет: Опљачкане куће српских повратника

У селу Бабљак код Урошевца обијено је и опљачкано девет српских кућа што је изазвало узнемиреност међу малобројним повратницима у овом селу. Мјештанин Војислав Петровић каже да је "ово што се ради Србима у Бабљаку чиста срамота" и наводи да је до сада обијено 25 српских кућа. Пљачке су се догодиле у претходне двије ноћи, […]

понедељак, октобар 10, 2011 / 19:50

У селу Бабљак код Урошевца обијено је и опљачкано девет српских кућа што је изазвало узнемиреност међу малобројним повратницима у овом селу.

Мјештанин Војислав Петровић каже да је "ово што се ради Србима у Бабљаку чиста срамота" и наводи да је до сада обијено 25 српских кућа.

Пљачке су се догодиле у претходне двије ноћи, а мјештани су забринути за безбједност своје имовине, јавила је Телевизија Мост из Звечана.

Већина кућа, које су ранијих година изграђене за српске повратнике у овом селу, обијена је једном или више пута, неке су у потпуности покрадене и демолиране. Поштеђени су једино домови у којима повратници стално бораве.

Обијање кућа и пљачкање имовине редовно се пријављује косовској полицији, али ниједан случај, по ријечима мјештана, није ријешен нити је било ко од провалника ухапшен.Оставите одговор