Кошаркаши Борца остали без спонзора

Бањoлучка пивара одлучила је да више не буде генерални спонзор Кошаркашког клуба Борац Нектар, потврдио је директор клуба Мирослав Дојчиновић. Обавијештени смо од стране "Бањолучке пиваре" да нас неће спонзорисати идуће сезоне јер немају интереса за улагање новца у клуб који још не зна да ли ће се уопште и такмичити сљедеће сезоне – изјавио […]

среда, август 17, 2011 / 06:34

Бањoлучка пивара одлучила је да више не буде генерални спонзор Кошаркашког клуба Борац Нектар, потврдио је директор клуба Мирослав Дојчиновић.

Обавијештени смо од стране "Бањолучке пиваре" да нас неће спонзорисати идуће сезоне јер немају интереса за улагање новца у клуб који још не зна да ли ће се уопште и такмичити сљедеће сезоне – изјавио је Дојчиновић.

Борац је тако остао без дијела свог имена које је носио још од 1994. године, са паузом од неколико година када су се звали Српски кошаркашки клуб "Бањалучка пивара", и по којем је био препознатљив све ове године. Тако је настављена агонија у којој се налази бањалучки тим и све је извјесније да ће се он од сљедеће сезоне такмичити у Првој лиги Републике Српске умјесто у Лиги БиХ, гдје је веома успјешно играо прошле сезоне.

Евидентно је да нема интереса у овом граду за кошарку без обзира на то што смо прошле сезоне направили одличан резултат пласиравши се у полуфинале плеј-офа шампионата БиХ. У овом тренутку минорне су шансе да се такмичимо у Лиги БиХ јер без помоћи генералног спонзора ми практично не можемо да се носимо са осталим екипама – додао је Дојчиновић.

Ипак, према његовим ријечима, док има шансе за такмичење, они ће се борити.

Налазимо се у веома незахвалној позицији, али док год постоји шанса да нешто направимо, борићемо се. Предстоји нам састанак у Сарајеву и послије тога ћемо изаћи са јасним ставом у којем рангу такмичења ћемо наступати. Наш други тим тренира и спрема за почетак Прве лиге Српске и то нам је једна од опција за наставак такмичења – истакао је Дојчиновић.

Управни одбор још не састанчи

Предсједник клуба прошле сезоне био је некадашњи играч Борис Благојевић, који је средином јуна поднио оставку на ту функцију, али она још није усвојена ни одбијена јер се Управни одбор клуба још није састао да расправља о томе.

Иако је било назнака да би састанак УО требало да се одржи почетком августа, од тога није било ништа. Према најновијим информацијама, сједница УО би требало да се одржи током ове или почетком сљедеће седмице, послије чега би услиједила сједница Скупштине клуба.Оставите одговор