Конузин: Срби неће у НАТО, али их припремају за то

Амбасадор Русије у Београду Александар Конузин изјавио је данас да не види противрjечност у томе што је већина Срба против НАТО-а, а да се, притом, сарадња са том војно-политичком организацијом развија, али и додао да „неко хоће да измијени друштвену климу и припреми терен за промјену српског става”. Он је у интервјуу најновијем броју НИН-а, […]

среда, март 16, 2011 / 17:37

Амбасадор Русије у Београду Александар Конузин изјавио је данас да не види противрjечност у томе што је већина Срба против НАТО-а, а да се, притом, сарадња са том војно-политичком организацијом развија, али и додао да „неко хоће да измијени друштвену климу и припреми терен за промјену српског става”.

Он је у интервјуу најновијем броју НИН-а, уочи посјете руског премијера Владимира Путина Србији, подсјетио да и „Русија са НАТО-ом одржава одређени ниво односа.

Конузин је, међутим, додао да, пажњу привлачи то што „Београд систематски изјављује о незаинтересованости о ступању у НАТО”, али да се ово питање изнова и изнова убацује у поље друштвеног интересовања, „као да неко хоће да измјени друштвену климу, да припреми терен за промјену српског става”.

„На свим званичним нивоима Србије говоре ми да питање о прикључењу НАТО није актуелно”, рекао је Конузин.

То питање се, међутим, са не мањом упорношћу, изнова и изнова убацује у поље друштвеног интересовања, напоменуо је он.

„Србима причају о спремности да помогну њиховом приближавању НАТО, иако они то не траже”, констатовао је шеф руске дипломатске мисије у Београду.

„Полазим од тога да одлуку треба да донесу сами Срби. Одлучите се!”, рекао је Конузин НИН-у.

 0 КОМЕНТАРА

 1. Не смета ми Божо наћ баћушка.

  Давно сам презрео неке који су пјевали Данке Дојчланд, па ми сад криво што слушам Данке Русланд.

  Некако сам алетгичан на те лаке ноте.

 2. Ма да, ма да…
  Овај нит’ има Хага да пријети робијом, нит плаћа неку цркавицу, нити је довео војску… Беда једна, само нешто тртља исавјетује!B-)

  Кад баћушке уведу Сибир као аргумент овим нашим јајарама, е ондак ће га слушати! Васпитао је то Броз да шене само на батину!

 3. Ја мислим да је овај Конузин искрени пријатељ Срба, без обзира што ради за своју земљу као и сваки амбасадор. Мислим да је њему лично стало до Срба.

 4. Сагласан сам са кифлом. Заиста до сад је имао пар сасвим конструктивних критика и анализа, да сам убјеђен да нам жели више добра од 75% политичара!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *