Конузин: Срби неће у НАТО, али их припремају за то

Амбасадор Русије у Београду Александар Конузин изјавио је данас да не види противрjечност у томе што је већина Срба против НАТО-а, а да се, притом, сарадња са том војно-политичком организацијом развија, али и додао да "неко хоће да измијени друштвену климу и припреми терен за промјену српског става”. Он је у интервјуу најновијем броју НИН-а, […]

среда, март 16, 2011 / 17:37

Амбасадор Русије у Београду Александар Конузин изјавио је данас да не види противрjечност у томе што је већина Срба против НАТО-а, а да се, притом, сарадња са том војно-политичком организацијом развија, али и додао да "неко хоће да измијени друштвену климу и припреми терен за промјену српског става”.

Он је у интервјуу најновијем броју НИН-а, уочи посјете руског премијера Владимира Путина Србији, подсјетио да и „Русија са НАТО-ом одржава одређени ниво односа.

Конузин је, међутим, додао да, пажњу привлачи то што „Београд систематски изјављује о незаинтересованости о ступању у НАТО”, али да се ово питање изнова и изнова убацује у поље друштвеног интересовања, „као да неко хоће да измјени друштвену климу, да припреми терен за промјену српског става”.

„На свим званичним нивоима Србије говоре ми да питање о прикључењу НАТО није актуелно”, рекао је Конузин.

То питање се, међутим, са не мањом упорношћу, изнова и изнова убацује у поље друштвеног интересовања, напоменуо је он.

„Србима причају о спремности да помогну њиховом приближавању НАТО, иако они то не траже”, констатовао је шеф руске дипломатске мисије у Београду.

„Полазим од тога да одлуку треба да донесу сами Срби. Одлучите се!”, рекао је Конузин НИН-у.0 КОМЕНТАРА

  1. Ма да, ма да…
    Овај нит’ има Хага да пријети робијом, нит плаћа неку цркавицу, нити је довео војску… Беда једна, само нешто тртља исавјетује!B-)

    Кад баћушке уведу Сибир као аргумент овим нашим јајарама, е ондак ће га слушати! Васпитао је то Броз да шене само на батину!

Оставите одговор